Bacsa Fanni kétszer futhat az ifjúsági olimpián
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. június 16.

Jusztin ünnepli névnapját.
Holnap Laura napja lesz.
Főoldal Hírek Sport Bacsa Fanni kétszer futhat az ifjúsági olimpián
Bacsa Fanni kétszer futhat az ifjúsági olimpián PDF Nyomtat Email
2018 október 11., csütörtök 06:35

A Miskolc Városi Sportiskola (MVSI) versenyzője, Bacsa Fanni 100 méter gáton  kvalifikálta magát a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára, ahol kétszer, október 11-én és október 14-én is bizonyíthatja tehetségét! Az Argentínába utazás előtt Illyés Miklós, az MVSI ügyvezetője tolmácsolta jókívánságait a sportolónak.


A Tigyi József által felkészített Bacsa Fanni a nyári, győri kvalifikációs ifjúsági Európa-bajnokságon 100 méter gáton az elő- és középfutam során egyaránt élete legjobbját futotta, és bejutott a fináléba. A döntő résztvevői valamennyien – így természetesen Fanni is – indulási jogot szereztek az októberi, már elkezdődött – ifjúsági ötkarikás játékokra.
-    Nagyon büszkék vagyunk Fannira, remélem, hogy jól fogja érezni magát és belekóstol abba, milyen is egy ilyen nagy nemzetközi sportesemény hangulata. – hangsúlyozta Illyés Miklós egykori judo olimpikon, az MVSI ügyvezetője. – Sportolónk jól felkészült, nagyon drukkolunk neki. Azért is jött létre ez a nemzetközi, több sportágat magába foglaló eseménysorozat a 14-18 év közötti fiataloknak, hogy megtapasztalhassák milyen egy ilyen verseny felépítése, milyen külföldön, ilyen sok emberrel együtt versengeni?
Tigyi József, az MVSI atlétikai szakosztályának vezetője, Fanni edzője úgy fogalmazott: nagy megtiszteltetés számára, hogy ott lehet tanítványával Buenos Aires-ben. – Nyáron nem volt egy perc megállás sem, ott kint már a mentális felkészültségre kell koncentrálnunk – fogalmazott a tréner. - Az ifjúsági olimpiai játékok felépítése kicsit eltér a felnőtt olimpiától. Fanninak kétszer kell futnia, és a két eredményt összevetve alakul majd a ki a helyezettek sorrendje.
– A júliusi Eb-n még bennem volt a szorongás, hogy akár ki is juthatok az ifjúsági olimpiára, de most már sokkal felszabadultabban tudtam edzeni – mondta elutazásuk előtt Bacsa Fanni. - Mindent bele fogok adni. Október 11-én és október 14-én magyar idő szerint 16 óra környékén kell majd bizonyítanom.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások