A MEAFC-Miskolc Bonyhádon kezdi a pontvadászatot
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. március 23. szombat

Emőke ünnepli névnapját.
Holnap Gábor napja lesz.
Főoldal Hírek Sport A MEAFC-Miskolc Bonyhádon kezdi a pontvadászatot
A MEAFC-Miskolc Bonyhádon kezdi a pontvadászatot PDF Nyomtat Email
2018 szeptember 13., csütörtök 17:28

A többszörös B-csoportos bajnok Bonyhádi KSE otthonában kezdi meg az idei bajnoki pontvadászatot pénteken este MEAFC-Miskolc  NB I/B-s férfi kosárlabda csapata. A mérkőzés előtt Drahos Gábor vezetőedzővel (képünkön) beszélgettünk.


-    Hogyan ítéled meg a tavalyihoz képest teljesen átalakult, zömében a MEFOB-győztes gárdára épülő csapatod tagjainak felkészülését, hozzáállását?  

-    A tapasztaltabb játékosok távozásával "zöldebb fülű" csapatom tagjaira újabb, szélesebb, az eddigieknél sokkal komolyabb feladatok hárulnak idén. A komplett nyári felkészülést ennek szellemében terveztük meg Tóth Gábor kollégámmal. Nekünk személy szerint nem, de a játékosok zömének teljesen újkeletű volt alapvető filozófiánk: minden foglalkozás minden pillanatában maximális koncentráció, üzemi hőfok és akaraterő szükséges.

-     Véleményed szerint sikerült megvalósítani azt a felkészülés elején megfogalmazott elképzeléseteket, mely szerint a MEAFC-Miskolccal, mint egy sportszerűen agresszív, rakkolós, kellemetlen ellenféllel számoljanak a vetélytársak?
-    Ez egy folyamat része, az elképzelések lassan a tervezett mederbe kerülnek. A hozzáállással nincs gond, csupán a szemléletet kell továbbra is segíteni, tágabban értelmezni, hogy egy edzés testben és fejben sem a teremben kezdődik és végződik, hanem sokkal hamarabb,  illetve később. Ez nélkülözhetetlen alapja az idén megkezdett munkánknak. A keret alkalmas kell legyen a lendületes és ellentmondást nem tűrő játékra, amit a felkészülés 10 mérkőzése alatt volt is alkalmunk gyakorolni.

-    Milyen célokkal vágtok bele az alaposan megfiatalított együttessel az idei pontvadászatnak?

-    Nagyjából 22 éves a keretünk átlag életkora. Egyértelmű célként fogalmaztuk meg, hogy miskolci egyetemistáink - és az őket követő jelenlegi középiskolásaink - is bizonyítási lehetőséget, egyben komplett visszajelzést kapjanak eddig elvégzett kosárlabdás munkájukról. Terveink szerint ebből a MEAFC-Miskolc is profitálni tud hosszabb távon. Ennek a pályaívnek fontos eleme az U20-as csapatunk, ahol a mélyvíz környékén úszkáló tizenévesek a tavalyihoz hasonlóan idén még több percet kell, hogy kapjanak lábaikba a mérkőzéseken.

-    A Piros-csoportot is kellően ismerve, miként látod az erőviszonyokat, hová sorolnád be saját együttesedet?

-    A tavalyi kiírás végeredménye is tartogatott meglepetéseket, így gyaníthatóan most sem mehet egyik ellenféllel szemben sem senki biztosra. Van pár csapat, amelyik minden téren kiemelkedik a mezőnyből (MAFC, BKG-Príma SE, OSE-Lions, Veszprém, Nyíregyháza), hiszen ők nyíltan a feljutásért szállnak harcba. Őket követi egy hajszállal lemaradva az elmúlt évek legerősebb Budapesti Honvédja, majd a mezőny többi csapata roppant kiegyensúlyozottnak tűnik. A kulcs a stabilitás lehet, mert mindenki az életéért fog harcolni fordulóról fordulóra. Ezen a téren a MEAFC-Miskolcot sem kell félteni, hiszen a küzdőszellemünk az egyik nagy fegyverünk volt eddig is, és az kell, hogy legyen idén is.

-    - Mit vársz a pénteki, első, idegenbeli  összecsapástól, eredményességben, taktikában?

-    Többszörös B-csoportos bajnokhoz utazunk Bonyhádra, akik felújított csarnokukban - mindenki máshoz hasonlóan -  nyilvánvalóan győzelemmel szeretnék indítani a bajnokságot. Lendületes mérkőzésre számítok, ahol egy pillanatra sem csendesedhet a koncentrációnk. A felkészülés során egyre kijjebb toltuk ezt a fajta határt, most itt az idő, hogy élesben is bizonyítsunk a csapatért egyre nagyobb létszámban szurkolóknak!

A szurkolók figyelmébe ajánljuk, hogy a MEAFC-Miskolc első hazai mérkőzését szeptember 19-én, 17.30-tól, a Pécsi VSK-Kronosz együttese ellen játssza az egyetemi körcsarnokban.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások