Pénteken döntenek Madridban az európai egyetemek hatalmas sportfesztiváljáról
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. február 18. hétfő

Bernadett ünnepli névnapját.
Holnap Zsuzsanna napja lesz.
Főoldal Hírek Sport Pénteken döntenek Madridban az európai egyetemek hatalmas sportfesztiváljáról
Pénteken döntenek Madridban az európai egyetemek hatalmas sportfesztiváljáról PDF Nyomtat Email
2018 április 11., szerda 08:46

A Miskolci Egyetem és a Debreceni Egyetem, Miskolc és Debrecen önkormányzatai és a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) közös pályázatot nyújtott be a 13-19 sportágat felvonultató említett Európai Egyetemi Játékok 2022 vagy 2024-es megrendezésére. A magyar pályázók április 12-én, az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) közgyűlésén mutatják be a döntés előtti prezentációjukat Madridban, ahol másnap jelentik be a nyerteseket.
Az EUSA által 2012 óta, két évenként megrendezendő Európai Egyetemi Játékokon a versenyző hallgatók felsőoktatási intézményeik színeiben vesznek részt.
A két egyetem, a városok és a MEFS példás összefogásával elkészült pályázatot a magyar kormány is támogatja, az erről szóló elvi támogatás február 20-án jelent meg a Magyar Közlönyben.
A január 15-én benyújtott pályázat és kormánygarancia a 2022-es és 2024-es rendezésre egyaránt vonatkozik, de a Pályázati Bizottság 2024-et preferálja, elsődlegesen annak az elnyeréséért száll versenybe, hiszen az ütemezés szerint 2024-ben Magyarország tölti be az EU elnöki tisztét.

A sportfesztiválon a résztvevők száma 5000-6000 fő lehet Európa több száz egyeteméről, ami a két város között egyenlően oszlik meg jól példázva a szoros együttműködést, közös gondolkodást.

A korábbi érdeklődőkből két pályázó maradt állva, a magyar és a vetélytárs lengyel (Lodz) prezentációt mintegy 40 ország, 130 képviselője előtt kell bemutatni. A legfontosabb az, hogy az európai egyetemi sport döntéshozóit a magyar pályázat meggyőzze: Miskolc és Debrecen megfelel a szigorú követelményeknek, megfelelő házigazdája tud lenni a létszámában és jelentőségében kiemeltnek számító nemzetközi sporteseménynek.

A rendezési jog odaítéléséről szóló döntést április 13-án, pénteken 13 órakor jelentik be.

A korábbiakban Córdoba (2012), Rotterdam (2014), valamint Zágráb-Rijeka (2016) lehetett rendező, az idén a portugál Coimbrában, 2020-ban pedig Belgrádban kerül sor a sportfesztiválra.
A prezentációra 15 tagú magyar delegáció utazik. A borsodi megyeszékhelyt Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere, dr. Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellárja, Rakaczki Zoltán, sportért felelős polgármesteri biztos, Kása Tamás, a Miskolci Sportcentrum Kft. projektmenedzsere és Molnár Réka, a Miskolci Egyetem hallgatója képviseli.


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások