Birkózó bajnoki érmek reményében
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. november 17. szombat

Hortenzia, Gergő ünnepli névnapját.
Holnap Jenő napja lesz.
Főoldal Hírek Sport Birkózó bajnoki érmek reményében
Birkózó bajnoki érmek reményében PDF Nyomtat Email
2017 november 14., kedd 14:13

Kilenc miskolci sportolóért szurkolhatunk szombaton, a Zrínyi Ilona Gimnázium tornacsarnokában a Miskolc Városi Sportiskola (MVSI) Nonprofit Közhasznú Kft. és a Diósgyőri VTK birkózó szakosztály által megrendezendő idei serdülő, szabadfogású birkózó országos bajnokságon, egyben Szalontai Zoltán Emlékversenyen.

-    Eredetileg Tatabánya lett volna a helyszíne ennek az országos bajnokságnak, de ők a helyi kézilabda csapat BL-mérkőzése miatt visszaléptek a rendezéstől, így kaptuk meg mi a felkérést a Magyar Birkózó Szövetségtől – hangsúlyozta Deák Bárdos Mihály főszervező, a Miskolc Városi Sportiskola szakmai vezetője az esemény részleteit ismertető sajtótájékoztatón, kedden délelőtt, a Kemény Dénes Városi Sportuszoda VIP-termében. – A felkérés igazodik azon célunkhoz, hogy évente több, hasonlóan nívóst erőpróbát hívjunk életre a borsodi megyeszékhelyen. A 2002, 2003 és 2004-es születésű sportolókat felvonultató versennyel méltó módon emlékezünk meg Szalontai Zoltánról, a Diósgyőri BC Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes, olimpiai 8. birkózójáról, szakedzőről, aki 2005-ben hunyt el. A Zrínyi Ilona Gimnázium tornacsarnokában három küzdőteret alakítunk ki, melyeken a hat területi kvalifikációs állomásról feljutott, mintegy 150 sportoló, 13 súlycsoportban méri össze tudását. 10 órakor Rakaczki Zoltán polgármesteri sportbiztos, a Miskolci Sportcentrum Kft. ügyvezetője nyitja meg a magyar bajnokságot, mely 10.30-kor veszi kezdetét.

Lakatos Győző, az MVSI-DVTK birkózó szakág-vezetője elmondta, edzőként is örültek neki, hogy sportolóik hazai környezetben mérkőzhetnek meg hazánk korosztályos legjobbjaival, hiszen így a családtagok közül mindenki ott lehet szurkolóként a küzdőtér körül.

-    Az MVSI-DVTK színeit kilenc fiatal képviseli a bajnokságon, akik közül szinte mindenki dobogó-esélyes, ami azt jelenti, hogy jól állunk ebben a korosztályban – fogalmazott Juhász Sándor, az MVSI- DVTK edzője. – Ezen belül két-három bajnoki címben is reménykedünk. Az egyéni jó szereplés mellett, a csapatversenyben szeretnénk az élen végezni, melyre minden esélyünk meg van.   

Fotó:
Lakatos Győző (balról), Deák Bárdos Mihály és Juhász Sándor a sajtótájékoztatón.
(Fotó: Magánarchívum)

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások