• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. július 18. szerda

Frigyes ünnepli névnapját.
Holnap Emília napja lesz.
Főoldal Hírek Sport Lehmann Csongor Európa élén!
Lehmann Csongor Európa élén! PDF Nyomtat Email
2017 október 10., kedd 12:45

Az elmúlt hétvégén, Spanyolországban megrendezett idei ETU Triatlon Junior Európa-kupa sorozat záró fordulójának  megnyerésével Lehmann Csongor, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub sportolója a 2017-es európai junior ranglista élén fejezheti be a szezont!


A Melilla városában október 8-án megrendezett junior Európa-kupa futamon az idén, Kitzbühelben,  a magyar mix-váltó csapattal Európa-bajnoki címet kiérdemlő  Lehmann Csongor – több Ek-dobogós helyezés, közte a tiszaújvárosi arany – után ismét bizonyította: vele ezen túl mindenhol számolniuk kell a vetélytársaknak.  A tiszaújvárosi színek képviselője a 750 méteres úszás végén mindössze 2 másodperc hátrányban ért partot harmadmagával, amikor is 9:38 percet mutatott az óra.  A 20 km-es kerékpározás során  Csongor okosan „megbújt” a bolyban, hogy az 5 km-es futáson ellenállhatatlannak bizonyuljon. Egyedül ő teljesített 16 percen belül, mely a biztos aranyérmet jelentette számára. Lehmann Csongor ezzel a sikerével a 2017-es junior európai ranglista élén zárhatja az évadot, mintegy „megkoronázva” ezzel rendkívül jó szezonját. Érdekesség, hogy a dobogó harmadik fokát olasz színekben az a Sergiy  Polikarpenko foglalta el, akinek kiváló úszó édesapja, az ukrán Vladimir Polikarpenko számos dobogós helyezést ért el világkupákon (Tiszaújvárosban többször is)  és egyéb nemzetközi megmérettetéseken. A szintén a tiszaújvárosiakat képviselő Dévay Zsombor egészségügyi problémák miatt nem tudta befejezni a versenyt, csakúgy, mint a lányoknál a mix-váltó tagjaként szintén junior Európa-bajnok Putnóczki Dorka.  A Tiszaújvárosi Triatlon Klub negyedik rajthoz álló versenyzője, a már kétszer is említett magyar csapattal kontinens-bajnok Mátyus Lili viszont kiegyensúlyozott teljesítménnyel a 13.helyet érdemelte ki a női mezőnyben.   
Az elit is befejezte
Az elit kategóriás férfiak múlt vasárnap este, Melillában fejezték be az idei  ETU Triatlon Európa-Kupa  szériát.  A tiszaújvárosi versenyzők, Dévay Márk és Lehmann Bence egyaránt dominált az 1500 méteres úszásban, majd a 40 km-es kerékpározásnál először a 13, majd a 8 fősre apadt  szökésben is. A 10 km-es futás első felében a 4-6. helyen mozogtak a mieink, de a táv második felében a “nagyobb nevek” nem hagyták annyiban a dolgot és hátrébb szorították a felnőtt mezőnyben edződő 21 és 20 éves magyarokat. Stabil futásának betudhatóan Márk a 9., Bence pedig  a 13. helyen érkezett célba az európai sorozat döntőjén. A klub német légiósa, Frederic Funk a kerékpározás során defektet kapott és a verseny feladására kényszerült.

Eredmények
Junior Európa-kupa:
Férfiak: 1. Lehmann Csongor (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 57:10 perc, 2. Javier Romo Oliver (spanyol) 57:22, 3. Sergiy Polikarpenko  (olasz) 57:40
Nők: 1. Teherese Feuersinger (osztrák) 1:05.03, 2. Beatrice Mallozzi (olasz) 1:06:09, 3. Valentina Riasova (orosz) 1:06:39, …13. Mátyus Lili (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 1:09:32
Elit Európa-kupa döntő:
Férfiak: 1. Jelle Geens (belga) 1:51:16, 2. Raphael Montoya (francia) 1:51:29,3. Uxio Abuin Ares (spanyol) 1:51.46, …9.Dévay Márk (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 1:53:08, …13.Lehmann Bence (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 1:53:47.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások