• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. április 26. csütörtök

Ervin ünnepli névnapját.
Holnap Zita napja lesz.
Főoldal Hírek Sport A 19. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét 1. napjáról
A 19. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét 1. napjáról PDF Nyomtat Email
2017 július 15., szombat 22:28

Az eső sem volt akadály


A Jabil 1/3 Maraton elnevezésű pénzdíjas utcai futófesztivál jelentette az első igazán sportos programját  a Tiszaújvárosban, július 15-23. között megrendezendő 19. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhétnek.
A  rendezvénysorozat Jabil-napjának reggelén országos RC modell találkozó volt a Dísztavon és környékén.
A futóverseny  rajtja előtt meglehetősen komoly eső ijesztett rá a  több, mint 400 tagú mezőnyre, de a kezdésre elállt az égi áldás, így a futáshoz ideálisnak nevezhető időjárás várt a hazai és külföldi sportemberekre, akik azonban később is kaptak a „jóból”.
A 14 km-es női versenyben a debreceni Gulyás Vera rajt-cél győzelmet aratott, míg a férfiaknál szintén a hajdúsági fővárosból érkezett Ottman Debil a táv második felében biztosította be első helyét.   
Győztes-szavak
Gulyás Vera: - Igazából azért sikerült ilyen jól a mai futásom, mert nem volt 38 fok, mint 3-4 éve, amikor utoljára jártam itt. Többet is edzettem, a felkészülésem is teljesebb volt.
Ottman Nebil: - Erős edzésnek szántam, teljes erőből futottam. Kicsit zavaró volt az eső, de még mindig jobb ez, mint a kánikula. Győzni jöttem, elégedett vagyok az időeredményemmel is
Az először a  versenyprogramban szerepelő 2x7 km-es váltót a tiszaújvárosiak válogatott triatlonosai, Lehmann Csongor és Lehmann Bence, azaz a Lehmann Brothers nyerte meg.
A JABIL 3próba elnevezésű szabadidősport eseménysorozat befejező számát is jelentő eseményen 7 és 3,5 km-es egyéni, valamint 4x,35 km-es váltó számot is meghirdettek.  
Eredmények
14 km, férfi egyéni: 1. Ottman Nebil, 44:36 perc, 2. Gergor László, 45:31, 3. Hankó Dávid, 45:45, 4. Balogh Bence, 46.04, 5. Nagy Tamás, 47.10, 6. Büki Ádám, 48:13
14 km, női egyéni: 1. Gulyás Vera, 50:53, 2. Staicu Simona, 53:58, 3. Kiss Ágnes, 56:23, 4. Pap-Csákvári Judit, 1:02:00 óra, 5. Nyitrai Katalin, 1:03:19, 6. Sávolyi Sára, 1:04:38.
(Részletes eredmények a www.evochip.hu oldalon)
Hivatalosan megnyitották a Nagyhetet
A futóverseny után tartották meg a Főtéren a 19. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét hivatalos megnyitó ünnepségét, melyen a Tiszaújvárosi  Derkovits Fúvószenekar és Majorett-csoport  tartott látványos bemutatót. Az egybegyűlteket elsőként Márkus Balázs, a szervező bizottság társelnöke üdvözölte, aki mindenek előtt gratulált a Jabil 1/3 Maraton  zord időjárás ellenére  is nagyszerűen helytállt valamennyi célba érkezőjének. -  Minden évben igyekszünk tartani, sőt emelni a rendezvények színvonalát, bízunk benne, hogy ez idén sem lesz másként – fejezte ki reményét Márkus Balázs.
-    Akkor lesz igazán sikeres az idei Nagyhét, ha a város lakói és az ide látogató vendégek is aktívan vesznek részt az eseményeken – hangsúlyozta Lehmann Tibor főrendező, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője. – Azt gondolom, hogy az esetleges apró kellemetlenségeket nagyon sok jó programmal, sportolási, szórakozási lehetőséggel bőven kompenzáljuk.
dr. Fülöp György, Tiszaújváros alpolgármestere örömét fejezte ki  a Marisol Casado asszony, a Nemzetközi Triatlon Szövetség elnöke, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja által az eseménysorozat műsorfüzetében megfogalmazott, a várost méltató gondolatai miatt. Véleménye szerint az elismerés a rendezőké, az önkénteseké, de az igazi dicséret a tiszaújvárosiaké. - A triatlonnak, annak meghonosítójának , dr. Márkus Gábornak és családjának, valamint a Lehmann-családnak is  nagyon sokat köszönhet a város, hiszen nélkülük nem kerültünk volna fel a sportág világtérképére – fogalmazott az alpolgármester. – A tiszaújvárosi  önkormányzatot is inspirálják a sportág, a rendezvények sikerei, melynek eredményeként idén újításként kialakítottunk  egy szelfi-pontot a szökőkút mellett. A hatalmas „Tiszaújváros” –felirathoz raklap-bútorokat telepítettünk, annak érdekében, hogy aki arra jár, még inkább  otthon érezze magát. Ezen kívül nyáron,  a Főtéren ingyenes wi-fi szolgáltatást biztosítunk mindenki számára.
-    Fiatal városként mindig igyekeztünk olyan dolgokat csinálni, ami tartást ad az itt élő embereknek – ezt már Bráz György, Tiszaújváros polgármestere, a szervező bizottság társelnöke mondta megnyitó beszédének elején. – Az első olyan dolog, amire büszkék lehettünk, az a gazdaság  volt. Több, mint két évtizede a triatlonra is nagyon büszkék lehetünk. dr. Márkus Gáborral annak idején sokat beszéltünk arról, hogyan léphetünk ki Európába, a világba, hogyan lehetne működtetni egy ilyen sorozatot. Gábor, aki sajnos már negyedik éve nem lehet közöttünk, tetteivel, kitartásával, és óriási munkával hozzásegített bennünket ahhoz, hogy idén már a 21. világkupán szurkolhassunk együtt!
A nap zárását Tóth Vera és Tóth Gabi nagykoncertje jelentette.
A holnapi folytatásban a Bogratlon Bográcsfőző Fesztivál,  az evezősverseny, majd este a  nagyszínpadon a „Bill és Hobo újra együtt” szuperprodukció jelenti a főbb program-elemeket.

Szűcs István

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a közpénz felhasználásáról van-e joga minden megkötés nélkül beszámolni a sajtónak?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások