Szerdán délben egy percre leáll a budapesti közösségi közlekedés
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. április 22. csütörtök

Csilla ünnepli névnapját.
Holnap Béla napja lesz.
Főoldal Hírek Pest megyei hírek Szerdán délben egy percre leáll a budapesti közösségi közlekedés
Szerdán délben egy percre leáll a budapesti közösségi közlekedés PDF Nyomtat Email
2021 március 23., kedd 19:40

A Eurocities kezdeményezéséhez csatlakozva, március 24-én, déli 12 órakor a budapesti közösségi közlekedés járművei is megállnak egy percre, így emlékezve meg a koronavírus-járvány áldozatairól. A Budapesti Közlekedési Központ ezért a közlekedők megértését és türelmét kéri.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere korábban arra kérte a főváros lakosságát, hogy március 24-én, 12 órakor mindenki, aki teheti, álljon meg, és egy perc néma csenddel adózzon a Magyarországon is egyre aggasztóbb méreteket öltő járvány áldozatai előtt. A pandémia következtében, ami már egy éve meghatározza az életünket, Magyarországon közel 20 ezer ember halt meg.


A leállással a Fővárosi Önkormányzat és a BKK szolidaritást vállal a hozzátartozókkal, akik szeretteiket veszítették el, illetve azokkal, akik a járvány következményeinek elszenvedői. Kifejezi továbbá a tiszteletet és elismerést mindazon egészségügyi dolgozóknak, akik egy éve nap mint nap heroikus küzdelmet folytatnak.


A járműveken hangbemondás tájékoztatja majd az utasokat a megemlékezésről. A megállás és az újraindulás esetenként torlódást okozhat, ezért a Budapesti Közlekedési Központ azt javasolja azoknak, akik úton lesznek ebben az időszakban, hogy utazási idejüket ennek figyelembevételével tervezzék meg.


Az egy perc csend az európai városok, a Eurocities kezdeményezése, amely 38 ország 200 városát tömöríti magába. A koronavírus áldozataira emlékező európai leálláshoz Budapest mellett többek között Bécs, Dublin és Köln is csatlakozik.


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások