Klímabarát közlekedés mindenkiért!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. szeptember 21. hétfő

Máté ünnepli névnapját.
Holnap Móric napja lesz.
Főoldal Hírek Pest megyei hírek Klímabarát közlekedés mindenkiért!
Klímabarát közlekedés mindenkiért! PDF Nyomtat Email
2020 szeptember 15., kedd 20:22

Szeptember 16-tól ismét Mobilitási Hét Budapesten

Budapest már 21. alkalommal, ám ezúttal rendhagyó módon csatlakozik 2020. szeptember 16 és 22. között az Európai Mobilitási Héthez. A Budapesti Közlekedési Központ számos online programmal készül a zöld eseményre, a gyalogosok és a kerékpárral közlekedők pedig még utoljára birtokba vehetik hétvégén a Pesti alsó rakpartot.

 

Klímabarát közlekedés mindenkiért! – ezzel a mottóval indul útjára idén hazánk legnagyobb zöld eseménye, az Európai Mobilitási Hét. A környezetbarát és fenntartható városi közlekedésről szóló programsorozathoz – az elmúlt évekhez hasonlóan – idén is csatlakozik Budapest Főváros Önkormányzata a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szervezésében megvalósuló eseményekkel.

 

A program egyben záróakkordja a tavasz óta tartó rakparti hétvégéknek, ugyanis a szeptember 19-20-i hétvégén ismét, de az évben utoljára a gyalog, illetve a kerékpárral közlekedők használhatják a Pesti alsó rakpartot. Erre az útszakaszra autóval nem lehet majd behajtani.

 

Online is a fenntartható közlekedésért

 

Budapest hosszú évek óta aktív résztvevője Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi programsorozatának, amely a városi közlekedés ésszerűsítését és a környezetkímélő közlekedési alternatívák népszerűsítését célozza meg. Tekintettel a koronavírus-járványra a BKK az idei Mobilitási Hétre kizárólag személyes érintkezést mellőző, online programokkal készül:

 

 

·         Nyereményjátékot indít a napi lépésszám növelésének céljából, amely mindamellett, hogy hozzájárul az egészségesebb életmód kialakításához, megmutatja, hogy Budapestet gyalog is érdemes bejárni;

·         a városban fellelhető QR-kódok segítségével ismerteti a forgalomcsillapítási projektek hátterét;

·         gyalogos térképet készít, amely tartalmazza a gyalogos eljutási időket az egyes közlekedési csomópontok között;

·         illetve a MORE kutatás-fejlesztési projekt keretében a Rákóczi tengely – Erzsébet híd és Baross tér közötti szakasz online térképes társadalmi konzultációjára invitálja az érdeklődőket.

 

A színes programok részletesen megismerhetők a www.bkk.hu/mobilitasihet oldalon.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások