Ma megnyílt a Nemzeti Parkok Hete és a Természetfilm Fesztivál Gödöllőn
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. szeptember 21. hétfő

Máté ünnepli névnapját.
Holnap Móric napja lesz.
Főoldal Hírek Pest megyei hírek Ma megnyílt a Nemzeti Parkok Hete és a Természetfilm Fesztivál Gödöllőn
Ma megnyílt a Nemzeti Parkok Hete és a Természetfilm Fesztivál Gödöllőn PDF Nyomtat Email
2020 szeptember 11., péntek 12:05

- Célunk:megvédeni ami jóval előttünk is itt volt, megőrizni, hogy továbbra is itt lehessen.Tudatosabban, körültekintőbben, nagyobb felelősséggel kell bánni környezetünkkel – mondta a köztársasági elnök pénteken Gödöllőn, ahol megnyitotta a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivált, valamint a Magyar Nemzeti Parkok Hetét.


Áder János a fesztivál fővédnökeként a Gödöllői Királyi Kastély udvarán beszélt arról, hogy a természet biológiai sokféleségét meg kell óvnunk, elsősorban önmagunktól mert bár „mi tudunk törvényeket alkotni a táj védelmére, de mi tesszük le a tájvédelmi körzethatárra az illegális hulladékot is”.

Elmondta, hogy a biodiverzitás az emberi tevékenység hatására Magyarországon is sérül, ugyanakkor büszkék lehetünk a hazai védettség nagyságára, az oltalom alatt lévő területek arányára.

„A pannon régió a leggazdagabb a tizenegy európai biogeográfiai régió közül, számos faj él itt, amely sehol máshol. Ez a keverék teszi számunkra oly becsessé és az ökoszisztéma egészére nézve pótolhatatlanná” – hangsúlyozta Áder János.

A vasárnapig tartó Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon csaknem 150 filmet nézhetnek meg ingyenesen az érdeklődők, a Magyar Nemzeti Parkok Hete gazdag programot kínál. A Magyar Nemzeti Parkok Hete idén először csatlakozott a fesztiválhoz, - de mint megtudtuk jövőre is így lesz - amelyen bemutatják a tíz hazai nemzeti park igazgatóság ökoturisztikai bemutatóhelyeit attrakcióit.Rácz András,
az agrártárca környezetügyért felelős államtitkára köszöntőjében kiemelte: a nemzeti parkok éves látogatószáma eléri az 1,6 millió főt, és mintegy hétszáz ökoturisztikai létesítmény működik, ezek fele a nemzeti parkokban.

„Válaszd a hazait! - ez az Agrárminisztérium legújabb kampányszlogenje, amely a hazai élelmiszerek vásárlására buzdít bennünket. Erre a Magyar Nemzeti Parkok Hete gödöllői nyitóhétvégéjén is alkalom lesz, hiszen itt vannak a nemzeti park igazgatóságok területén dolgozó termékvédjegyes termelők” – mondta az államtitkár.

A fesztivál célja, hogy a természettel kapcsolatos filmalkotásokon keresztül hívja fel a társadalom figyelmét a világ, és ezen belül Európa és a Kárpát-medence természeti értékeire, szépségeire, környezetünk védelmére, valamint a biodiverzitás fenntartásának fontosságára.

A köztársasági elnök és az államtitkár a megnyitó után minden standra ellátogatott, s megnézte a Nemzeti Parkok kínálatát.


A szombati nap a családoké a fesztiválon, sok filmet nézhetnek meg a gyerekek, és jó programokon vehetnek részt egész nap.blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások