A pártok által kitett pultokra nem kell közterületfoglalási engedély!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. augusztus 9.

Emőd ünnepli névnapját.
Holnap Lörinc napja lesz.
Főoldal Hírek Pest megyei hírek A pártok által kitett pultokra nem kell közterületfoglalási engedély!
A pártok által kitett pultokra nem kell közterületfoglalási engedély! PDF Nyomtat Email
2020 július 31., péntek 18:22

A Momentum aktivistái az elmúlt hetekben országszerte számos forgalmas csomópontra kitelepültek a lila pultokkal, hogy egyrészt begyűjtsék a kormány propaganda konzultációit, másrészt a valódi konzultáció keretében megismerjék az emberek igazi véleményét a kormány válság- és járványkezeléséről.
A Momentum győri szervezetének tagjai számára nem volt zökkenőmentes ez az időszak - bár minden alkalommal szabályosan jártak el, és jelentették be a pultozásokat a helyi rendőrkapitányságon, a helyi hatóságok minden alkalommal elutasították kérelmeiket arra hivatkozva, hogy a pultozás nem tartozik a gyülekezési törvény hatálya alá, és közterület foglalási engedély szükséges hozzá. Ha ez valóban így lenne, az nagyban megnehezítené az ellenzéki pártoknak az emberekkel való közvetlen kapcsolattartást.

A helyi momentumosok a hatóság eljárását természetesen vitatták, ezért a helyi elnök a Momentum Mozgalom győri szervezete nevében jogorvoslati lehetőséggel élt, keresetet nyújtott be a Kúriához. A kereset indoklása szerint a pultozás célja alapvetően közügyben való véleménynyilvánítás, így az a gyülekezési törvény hatálya alá tartozik - tehát nem szükséges hozzá közterület foglalási engedély, elég a szabályszerűen elvégzett bejelentés.

A Kúria alaposnak találta a keresetünket és nekünk adott igazat! A bíróság a döntésében fel is szólította a győri gyülekezési hatóságot, hogy jogsértő aktusát vonja vissza és a jövőben a gyülekezési törvény hatály alá tartozó eseménynek tekintse ezeket a bejelentéseket.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások