Augusztus 20.: Születésnap, amelyből erőt meríthetünk
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. június 1. hétfő

Tünde ünnepli névnapját.
Holnap Anita, Kármen napja lesz.
Főoldal Hírek Pest megyei hírek Augusztus 20.: Születésnap, amelyből erőt meríthetünk
Augusztus 20.: Születésnap, amelyből erőt meríthetünk PDF Nyomtat Email
2019 augusztus 20., kedd 22:17

Hagyományosan a Gödöllői Városi Fúvószenekar térzenéjével kezdődött a Szent István napi városi ünnepség a főtéren. A Himnusz hangjai alatt a 802. sz. Szent Korona Cserkészcsapat tagjai hozták be nemzeti zászlónkat, majd dr. Gémesi György polgármester mondta el ünnepi köszöntőjét.


Ezt követően  Kertész Dániel református lelkész, Kozsuch Zsolt római katolikus plébános, Albert Gábor evangélikus lelkész és Sivadó János görögkatolikus parókus áldották és szentelték meg az új kenyeret, amit a szertartást követően Gémesi György vágott fel; a kenyérosztás alatt Albert Anna népdalénekes a Szent István című népdaléneket adta elő.

Ünnepi beszédet Albert Gábor, a Gödöllői Evangélikus Egyházközség lelkésze mondott, aki többek között arról beszélt, hogyan változott augusztus 20. megünneplésének módja és tartalma történelmünk során.
Gondolatai zárásaként úgy fogalmazott: „Lelkészként az ünnephez kapcsolva áldást kérek a kenyérre és szimbolikusan az életre, keresve egymás tisztelését és szeretésé, nem csupán a születésnapon. A születésnap legyen töltés, töltekezés, de legyen hatása a hétköznapokra is!”
Pál apostol szavait idézve: A szeretet soha el nem múlik. Van forrásunk, van honnan újra és újra meríteni, hogy legyen ünnepünk, és legyen, lehessenek szárnyaló hétköznapjaink. „

Albert Gábor gondolatai után a “Miénk itt a tér” című zenés összeállítást tekinthették meg az egybegyűltek. Közreműködtek a Gödöllői Fiatal Művészek Egyesületének tagjai és az Erkel Ferenc Általános Iskola diákjai. A műsort összeállította és rendezte Horváth Zoltán.

Az ünnepi programot tűzijáték, majd Darányi László tárogató játéka zárta. Az ünnepségen megszegett új kenyeret az Édes Lelkem Pékségben készítették.

Forrás:godolloiszolgalat.hu

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások