Hétvégenként újra átszállásmentes trolikapcsolat Zugló vasútállomás és az Orczy tér között
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. március 30. hétfő

Zalán ünnepli névnapját.
Holnap Árpád napja lesz.
Főoldal Hírek Pest megyei hírek Hétvégenként újra átszállásmentes trolikapcsolat Zugló vasútállomás és az Orczy tér között
Hétvégenként újra átszállásmentes trolikapcsolat Zugló vasútállomás és az Orczy tér között PDF Nyomtat Email
2019 augusztus 03., szombat 12:14

Augusztus 3-tól, szombattól hétvégenként ismét Zugló vasútállomástól egészen az Orczy térig meghosszabbított útvonalon közlekedik a 72-es trolibusz, részben a troli-felsővezetéktől függetlenül. Az útvonal-hosszabbítást az teszi lehetővé, hogy a 72-es vonalon ezeken a napokon kizárólag olyan modern, nagy teljesítményű akkumulátorral rendelkező trolibuszok állnak forgalomba, amelyek több mint 4 kilométert is képesek megtenni felsővezeték nélkül.   2017-ben már sikeresnek bizonyult a BKK kísérleti hálózatfejlesztése, amellyel új, környezetbarát észak-déli és belvárosi közösségi közlekedési kapcsolatot alakított ki, bővítve a Városliget és a Terézváros felől a közvetlen eljutási lehetőségeket a belváros több forgalmas csomópontja felé. A BKK elkötelezett a környezetbarát elektromos közlekedési megoldások iránt. Ahogy eddig is, a jövőbeni fővárosi jármű- és hálózatfejlesztések során is kiemelt szempont lesz a környezetbarát közlekedési módok előtérbe helyezése innovatív eszközökkel. Az ilyen és a hasonló intézkedések távlati célja olyan új, átszállásmentes utazási kapcsolatos kialakítása, amelyek által növelhető a belvárosban a károsanyag-kibocsátástól mentes elektromos közlekedés részaránya.

 

A 72-es trolibusz augusztus 3-tól, szombattól hétvégenként és ünnepnapokon ismét ideiglenesen meghosszabbított útvonalon viszi az utasokat. A trolibusz Zugló vasútállomástól az Arany János utca M megállóhelyig menetrend szerinti útvonalán, majd az Arany János utca M és a Kálvin tér M között – a korszerű járművek felsővezetéktől független közlekedési képességét kihasználva – a 9-es busz vonalvezetését követve, ezt követően a 83-as troli felsővezetékére csatlakozva egészen az Orczy térig halad.

 

A fővárosi forgalomban 2015 vége óta vesz részt az a 36 korszerű, alacsonypadlós, légkondicionált Solaris–Škoda trolibusz, amelynek a felsoroltak mellett további előnyös tulajdonsága, hogy nagyteljesítményű akkumulátorának köszönhetően akár 4 kilométeres távolságot is meg tud tenni troli-felsővezetéken kapott áram nélkül. A BKK és a trolibuszokat üzemeltető BKV üzemviteli tapasztalatokat gyűjt a járművek felsővezeték nélküli haladási képességének kihasználásával több alkalommal és helyszínen: a 72-es trolibusz hétvégi vonalhosszabbítása, és a CITY-troli járat hétvégi közlekedése, a Szabadság híd nyári hétvégi lezárásakor a kiskörúti villamosok helyettesítése, illetve a 79-es trolibusz Kárpát utcai felsővezeték nélküli útvonalának használata során is. A tapasztalatok ismeretében a BKK olyan hálózatfejlesztési javaslatokat alakít majd ki, amelyek segítségével új, átszállásmentes utazási kapcsolatok jönnek létre, a belvárosban pedig növelhető a károsanyag-kibocsátástól mentes, elektromos közlekedés részaránya.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások