Egyenletes távhődíj Miskolcon
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. március 19. kedd

József ünnepli névnapját.
Holnap Klaudia napja lesz.
Főoldal Hírek Pest megyei hírek Egyenletes távhődíj Miskolcon
Egyenletes távhődíj Miskolcon PDF Nyomtat Email
2018 augusztus 07., kedd 10:18

Érkezik az első költségosztós részszámla
Augusztusban a költségosztás alapján fizetők is megkapják első részszámlájukat, amennyiben az egyenletes díjfizetés mellett döntöttek.

A részszámlák összege valamivel magasabb, mint az ilyenkor megszokott „nyári” számla, de cserébe elmaradnak a kiugróan magas téli díjak. Az egyenletes díjfizetés előnye, hogy tervezhető, kiszámítható a fogyasztónak, hiszen minden hónapban előre lehet tudni, mekkora lesz a távhődíj. Azok, akik a költségmegosztás alapján történő elszámolásnál az egyenletes díjfizetést választották, az első részszámlát augusztus 15-ig kapják meg.

Ennél a díjfizetésnél a 11 darab részszámlában az előző fűtési idényben felhasznált fűtési hőmennyiség alapján számláznak. Vagyis, az előző évi fogyasztás árát elosztották egész évre egyenlő mértékben. Majd 2019. júliusban a 12., úgynevezett elszámoló számlában az addig kibocsátott 11 részszámla és a tényleges fogyasztás közötti különbséget kell kiegyenlíteni. Azaz, ha például kevesebb a felhasznált fűtési hőmennyiség, akkor a túlfizetés visszajár.

Az egyenletes díjfizetésénél is változatlanul érvényesül a rezsicsökkentés. Az alapdíj és a használati melegvíz fizetésének módja ugyanakkor változatlan, ez okozhatja a végösszeg havonkénti eltérését, amely főleg a melegvíz-használat függvénye.blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások