Őrizetben a csuklyás rablók
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. április 2. csütörtök

Áron ünnepli névnapját.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.
Főoldal Hírek Kék-Hírek Őrizetben a csuklyás rablók
Őrizetben a csuklyás rablók PDF Nyomtat Email
2009 augusztus 04., kedd 23:00

Őrizetben a csuklyás rablókTegnap egy sajóbábonyi ház ajtaját betörve két csuklyás férfi az ott lakó idős nénit telefonzsinórral megkötözve pénzt követelt. A bevezetett azonnali forrónyomos intézkedéseknek köszönhetően a rablókat már a Miskolci Rendőrkapitányságon érte a másnap reggeli virradat.


Sajóbábony egyik családi házába a tegnapi napon valamivel éjfél előtt hívatlan „látogatók” érkeztek. Az idős, egyedül lakó 72 éves nénire a ház ajtaját rátörték, majd az ágyon fekvő sértettet telefonzsinórral megkötözték, majd megfenyegették, hogy mondja meg hol tartja pénzét, mert különben megölik.

Az idős asszonytól a vele szemben alkalmazott erőszak, fenyegetés hatására eltulajdonították néhány tízezer forintnyi készpénzét, pénztárcáját és bankkártyáját. A néni a rablótámadás során szerencsére csak könnyű, nyolc napon belül gyógyuló fizikai sérüléseket szenvedett, de a tapasztalatok szerint a lelki megrázkódtatások ilyenkor sokkallta súlyosabbak.

Egy óra leforgása alatt rendőrkézen a brutális támadók

A rendőrségre haladéktalanul megtett bejelentést követően a Miskolci Rendőrkapitányság forrónyomos csoportja, valamint a helyi körzeti megbízottak nagy erőkkel kezdték meg az elkövetők felkutatását. A bevezetett gyors és szakszerű rendőri intézkedések egy óra leforgása alatt eredményre vezettek.

A valóban „forrónyomos” intézkedéseknek és a körzeti megbízottak jó helyismeretének köszönhetően a nyomozók végül egy sajóbábonyi ház pincéjében fogták el a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 19 éves K.D-t, valamint tettestársát, a nagykorúság határán álló, még fiatalkorú, 17 éves R.D.-t, akik mindketten sajóbábonyi, helyi lakosok. A rendőrség mindkét elkövetőt őrizetbe vette és előterjesztéssel él a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendelésére.

Ne késsen! Az idő és a rendőrség is Önnek dolgozik!

A hasonló, nem kívánatos erőszakos garázda jellegű cselekmények joggal irritálják a társadalom tagjait, amelyek visszaszorítása, a velük szembeni gyors és hatékony fellépés kiemelkedően fontos. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a különböző bűncselekmények felderítését, megakadályozását pozitívan befolyásolja, ha az érintettek, a szemtanúk, a sértettek a rendőrségen mihamarabb megteszik bejelentésüket az esetről, akár személyesen, vagy az ingyenesen hívható segélyhívó számokon: 107, 112.

A Mi Rendőrségünk Önökért! Köszönjük!

 

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások