Novemberre 13 új kántor születik Borsod-Abaúj-Zemplénben
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. április 2. csütörtök

Áron ünnepli névnapját.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.
Főoldal Hírek Kék-Hírek Novemberre 13 új kántor születik Borsod-Abaúj-Zemplénben
Novemberre 13 új kántor születik Borsod-Abaúj-Zemplénben PDF Nyomtat Email
2009 augusztus 03., hétfő 21:16

Novemberre 13 új kántor születik Borsod-Abaúj-ZemplénbenA mai napon három hónapos, úttörőnek számító kihelyezett járőr-kutyavezetői tanfolyam indult útjára Miskolcon, melyen 13 új rendőr kutyavezető vesz részt újdonsült kutyájával együtt. A képzés képzeletbeli startpisztolyánál – a sajtónyilvános megnyitó ünnepségen - dr. Sipos Gyula r. dandártábornok az ORFK Gazdasági Főigazgatója, valamint dr. Vereckei Csaba r. ezredes, megyei főkapitány állt.


A megnyitóünnepségre a mai nap délelőttjén a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kutyatelepén (Miskolc, Szentpéteri kapu) került sor, melyen valamennyi jövendőbeli kutyavezető részt vett. A képzést Laczkó Zsolt r. főtörzsőrmester, a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály kutyavezetője vezeti.

A megyei kutyás létszám emelése érdekében a megyei rendőr-főkapitányág ez idáig két esetben tartott kutyavásárt. A vásárokon megjelent ebek közül összesen 7 eb került kiválasztásra. A tanfolyamon kap kiképzést továbbá az ORFK OKI Kutyavezető Képző Központ által korábban felajánlott 3 kutya és az önkormányzati működtetésű állategészségügyi telepekkel kötött együttműködési megállapodás alapján, az Ózdszolg Kht. által felajánlott kóbor eb „Roddy” is.

A „négylábú rendőr-hallgatók” 13 főnyi létszámából jelenleg még két kutya hiányzik, melyeket az augusztus 6-i kutyavásáron tervez majd beszerezni a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Felhívás leendő rendőrkutyák részére! Harmadszor is kutyavásár Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság várja azokat a magánszemélyeket, vállalkozókat, akik szívesen eladnák rendőri szolgálatra alkalmas kutyáikat. Elsősorban középtermetűnél nagyobb, illetve nagytestű kutyákat (németjuhász, boxer, rotveiler stb) keresünk, nem feltétel a fajtatisztaság.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kiképző Központjában (Miskolc, Szentpéteri kapu) 2009. augusztus 6-án délelőtt 09.00 órától így majd harmadik alkalommal felvételiznek leendő rendőrkutyák. A programmal kapcsolatban előzetesen érdeklődni lehet Buda Zoltán r. hadnagynál, Telefon: 46/514-500/71-32.


Információs háttér:

A közbiztonság javítását célzó komplex cselekvési program részeként Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében is növelni kívánja a rendőrség a szolgálati kutyák számát. A tervek szerint az egyes közterületi rendőri feladatok végrehajtásánál nagy hatékonysággal alkalmazható kutyás szolgálati egységek száma a közeljövőben mintegy a duplájára növekedne. Ez azért is célszerű, mivel nemcsak az állampolgárok, hanem az intézkedő rendőrök biztonságát is garantálják a négylábú „rendőrök”.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.
 
A megnyitón készült képek megtekinthetők:
http://www.police.hu/friss/bor_090803_02.html

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások