Megtámadtak egy nőt Miskolcon
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. április 19. péntek

Emma ünnepli névnapját.
Holnap Konrád, Tivadar napja lesz.
Főoldal Hírek Kék-Hírek Megtámadtak egy nőt Miskolcon
Megtámadtak egy nőt Miskolcon PDF Nyomtat Email
2010 július 28., szerda 12:33

Rövid, de annál intenzívebb nyomozás eredményeként, a rendőrség elfogta azokat a rablókat, akik egy nőt támadtak meg Miskolcon.
A napokban Miskolc úgynevezett számozott utcáinál három fiatalember rátámadt egy 43 éves miskolci nőre, akitől arany ékszert zsákmányoltak, amelynek értéke meghaladja a 30 000 forintot.
A bűncselekmény elkövetésével két miskolci és egy ózdi fiatalember megalapozottan gyanúsítható. A Miskolci Rendőrkapitányság csoportos rablás miatt folytat eljárást velük szemben. A július 27-én bűnügyi őrizetbe vett tettesekkel szemben a rendőrség előterjesztéssel élt előzetes letartóztatásuk elrendelésére.
Információs háttér:
Büntető törvénykönyv - Rablás: „Aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot, avagy élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz, illetőleg valakit öntudatlan vagy védekezésre képtelen állapotba helyez, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.

Amennyiben a rablást csoportosan követik el a büntetőtörvénykönyv az elkövetőket öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni! A csoportos elkövetés a rablásnál is súlyosbító körülmény és nem szükségszerű, hogy a rablásban résztvevők mindegyike bántalmazza, vagy fenyegesse a sértettet. Elegendő, ha az egyik elkövető fenyegető magatartásával biztosítja, hogy társa vagy társai a sértett értékeit elvegye.

A passzív jelenlévő is részt vesz a rablásban, ha társaival akár hallgatólagosan is megegyezett abban, hogy segítséget nyújt a bűncselekmény elkövetéséhez. A társaival szemlátomást egyetértő pszichikai bűnsegéd jelenlétével a sértettre bénító, a tettesre bátorító hatást gyakorol.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások