Ismét rendőrkézen a gagybátori „kis-smukk”
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. április 24. szerda

György ünnepli névnapját.
Holnap Márk napja lesz.
Főoldal Hírek Kék-Hírek Ismét rendőrkézen a gagybátori „kis-smukk”
Ismét rendőrkézen a gagybátori „kis-smukk” PDF Nyomtat Email
2010 július 23., péntek 19:37

Nyitott ablaknál aludt a gagybátori „kis-smukk”, hogy a legkisebb gyanús nesz esetén azonnal menekülni tudjon. Hiába futott gyorsan a 13 éves tolvaj a rendőrök elfogták őt.

Fiatalkora ellenére a 13 éves gagybátori gyermekkorú fiú már több bűncselekményt elkövetett. A módszere az volt, hogy besurrant különböző ingatlanokba majd arany ékszereken át a készpénzig szinte mindent ellopott, ami a keze közé akadt, majd elszaladt a zsákmánnyal.
A napokban a „kis-smukk” újra akcióba lépett, egy gagybátori idős férfi házából vitt el órát, készpénzt. Az Encsi Rendőrkapitányság nyomozói azonban elfogták a fiút, aki újabb szokása szerint nyitott ablaknál aludt, hogy azonnal menekülőre foghassa, ha számára gyanús neszekre riadna. De ez a terve sem sikerült, hiszen a rendőrök ismét előállították őt az Encsi Rendőrkapitányságra.

 

A bűncselekmény nem marad következmények nélkül!

A gyermekkorúak büntetőjogi felelősségre nem vonhatóak, tettük azonban nem marad következmények nélkül. A rendőrség ilyen esetekben ugyanis értesíti a területileg illetékes települési önkormányzat jegyzőjét, illetve a gyámhivatalt. Ők felülvizsgálják a gyermek, gyermekek családi körülményeit és szükség esetén gyermekvédelmi gondoskodás keretébe tartozó hatósági intézkedéseket tesznek. Bűnismétlés esetén a rendőrség kezdeményezheti a gyermek védelembe vételét a helyileg illetékes önkormányzatnál. Amennyiben ez nem elegendő és a gyermekkorú érdekében szükséges a gyermekvédelmi törvény alapján saját hatáskörben dönt az intézeti elhelyezésről.

Az Encsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások