Unokázós csalók Miskolcon is - legyenek óvatosak!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. október 26. hétfő

Dömötör ünnepli névnapját.
Holnap Szabina napja lesz.
Főoldal Hírek Kék-Hírek Unokázós csalók Miskolcon is - legyenek óvatosak!
Unokázós csalók Miskolcon is - legyenek óvatosak! PDF Nyomtat Email
2020 szeptember 22., kedd 18:41

A pénzátutalási szolgáltató munkatársának segítőkész hozzáállása miatt hiúsult meg az a tranzakció, amelyben egy idős asszony akart csaknem egymillió forintot átutalni egy angliai számlaszámra, hogy mentse hozzátartozója életét.
Csalás bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya ismeretlen tettessel szemben.

A nyomozás adatai szerint egy ez idáig ismeretlen férfi 2020. szeptember 20-án a déli órákban felhívott egy 87 éves miskolci hölgyet. A telefonáló az idős asszony fiaként mutatkozott be, majd elmondta, hogy baleset érte és pénzre van szüksége, különben a balesetben szerzett sérülésein kívül további bántódása esik. A hölgy feljegyezte az átutaláshoz részére megadott instrukciókat, majd összeszedte minden megtakarítását, és taxival az egyik Miskolc belvárosában lévő pénzátutalási szolgáltatóhoz ment.

Az idős asszony a pénzátutalási szolgáltató munkatársa részére átadta feljegyzését, és az utalni kívánt összeget, csaknem egymillió forintot. A hölgy a feljegyzés láttán óva intette az idős nénit a tranzakció megkezdésétől és értesítette a rendőrséget. A sértettnek így kára nem keletkezett. A rendőrök kiérkezését követően a sértett felhívta a fiát is, aki elmondta, hogy semmiféle baleset nem érte, nyugodjon meg.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy akihez olyan telefonhívás érkezik, amelyben a telefonáló arról tájékoztatja, hogy hozzátartozóját baleset érte, mindig kezelje kellő körültekintéssel. Mielőtt  pedig bármilyen átutalást, vagy egyéb tranzakciót kezdeményezne, vegye fel családtagjával a kapcsolatot, és ellenőrizze az esemény valódiságát.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások