A nagy „Zebra terv” (feketén fehéren)
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. július 15. szerda

Henrik ünnepli névnapját.
Holnap Valter napja lesz.
Főoldal Hírek Kék-Hírek A nagy „Zebra terv” (feketén fehéren)
A nagy „Zebra terv” (feketén fehéren) PDF Nyomtat Email
2020 május 12., kedd 12:54

A gyalogosok és a közlekedésbiztonságára fókuszál az az országos baleset-megelőzési kampány, ami Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is útjára indult.

Az Országos Rendőrfőkapitányság - Országos Balesetmegelőzési Bizottsága Zebra terv néven baleset-megelőzési kampányt hirdetett 2020. május 12-e és 14-e között.

 

Az akció a közlekedés legvédtelenebb résztvevőire, a gyalogosokra hívja fel a figyelmet. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a gyalogos-átkelőhelyek környékén kiemelt rendőri jelenlétre számíthatnak az arra közlekedők.

Erre azért is van többek között szükség, mert 2019-ben Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 8 gyalogos vesztette életét, ebből zebrán ketten haltak meg.

 

A közlekedésben résztvevőknek érdemes megfontolni a rendőrség tanácsait:

 

- A gyalogosok, amennyiben a közelben jól láthatóan van kijelölt gyalogos-átkelőhely, akkor azon menjenek át az úton!

A járdán lehajtott fejjel okostelefonozó, fülhallgatóval zenét hallgató gyalogosok képe bizonyára mindenki számára ismerős. A közlekedésben ez a magatartás komoly veszélyforrást jelent. Egy szám (tarck) nem éri meg, hogy te legyél a következő szám.

 

- Mielőtt az úttestre lépnek, mindig győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak-e menni anélkül, hogy veszélybe sodornák magukat, vagy másokat. A gyalogosok nagy kockázatnak vannak kitéve, ha korlátozott látási viszonyok között közlekednek. A veszélyhez hozzájárul, a sötét ruházat, ha lakott területen kívül nem viselnek láthatósági mellényt, és ezáltal szinte teljesen beleolvadnak a környezetbe. Legyen mindig látható!

 

- A járművek vezetői fokozott óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek környékét. Sokat segít a szemkontaktus, hogy mindenki számára világos legyen ki mit lép.

 

Figyeljünk egymásra, ennyi elvárható mindannyiunktól azért, hogy mindenki hazaérjen!

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások