Vérengzés után…
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. november 27. péntek

Virgil ünnepli névnapját.
Holnap Stefánia napja lesz.
Főoldal Hírek Kék-Hírek Vérengzés után…
Vérengzés után… PDF Nyomtat Email
2020 január 09., csütörtök 14:08

A rendőrség feljelentette a vérengzésben részt vett egyik kutya gazdáját.
A Miskolc-Diósgyőr Baráthegyi Majorságban 2019. december 22. és 2020. január 5. közötti három támadás során kutyák pusztítottak el 22 kecskét, megsebesítettek 2 terápiás alpakát és 15 vemhes kecskét.

A rendőrség előtt 2020. január 6-án lett ismert, hogy az első kutyatámadás során befogott, majd a miskolci állategészségügyi telepre elszállított egyik kutyát onnan a tulajdonosának kiadták. A rendőrség addig az időpontig az eb kiadásáról és a kutya tulajdonosáról értesítést nem kapott.

A Miskolci Rendőrkapitányság – hatáskörének hiányában – az eb 75 éves miskolci illetőségű gazdájával szemben veszélyeztetés kutyával szabálysértés elkövetése miatt feljelentést tett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Miskolci Járási Hivatalához. Az eljárásban keletkezett iratokat a rendőrség megküldte Miskolc város jegyzőjének is, aki hatáskörében eljárva megállapíthatja, hogy a kutya gazdája vétett-e az ebtartási szabályok ellen. A kutya gazdája ugyanis olyan kijelentést tett, hogy a majorságot ért támadásban részt vett kutyája rendszeresen eltépi láncának karabinerét, a porta kerítésén keresztül kimászik, elszökik, majd oda visszatér.

A rendőrség együttműködésre törekszik a Baráthegyi Majorságban működő alapítvánnyal, annak munkatársával közösen bejárta az állattartásra használt ólat, karámot és az azt körülvevő területet, s megállapították, hogy pontosan hol kell kijavítani a kerítést. A járőrök a Miskolci Önkormányzati Rendészet, a Mezőőrség és az Állategészségügyi Telep munkatársaival közösen járőrszolgálatot is ellátnak a környéken a kóbor kutyák befogása érdekében.


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások