Hét év után sem merült feledésbe
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. december 5. csütörtök

Vilma ünnepli névnapját.
Holnap Miklós napja lesz.
Főoldal Hírek Kék-Hírek Hét év után sem merült feledésbe
Hét év után sem merült feledésbe PDF Nyomtat Email
2019 július 18., csütörtök 18:11

Letartóztatásba helyezte a bíróság azt a két férfit, akik még 2012 évben egy lőfegyverrel, vagy annak utánzatával kiraboltak egy kisboltot Miskolcon.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság fegyveresen elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

A megalapozott gyanú szerint 2012. július 16-án a délutáni órákban két férfi arcát maszkkal eltakarva bement Miskolcon, a Bársony János utcán található egyik kisboltba, majd ott az alkalmazottat egy lőfegyverrel, vagy annak utánzatával a bevétel átadására szólították fel. Az eladó engedelmeskedett a férfiaknak és a kassza tartalmát az egyiküknél lévő hátizsákba szedte. A megszerzett pár tízezer forinttal a két rabló elmenekült a helyszínről, majd harmadik társuk - aki a bolt környékét figyelte - futva csatlakozott hozzájuk. A bolt eladóját a támadás során az elkövetők nem bántalmazták.

A nyomozást hatóságunk 2013. november 7-én felfüggesztette, mert az eljárás során az elkövetők kiléte nem nyert megállapítást.

A rablás során rögzített nyomok alapján azonban hatóságunk 2019 tavaszán jutott olyan új információk birtokába, amely elősegítette a hét évvel ezelőtti rablás egyik elkövetőjének azonosítását. A 32 éves férfit 2019. július 16-án a hajnali órákban a rendőrök elfogták, majd előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki. A terhelt a nyomozóknak részletes beismerő vallomást tett, majd megnevezte társait is. A bűntársak közül egy  főt a nyomozók 2019. július 16-án délután Miskolcon elfogtak. A 27 éves férfi szintén részletes beismerő vallomást tett a hét évvel ezelőtti rablással kapcsolatban. A harmadik bűntárs hatóságunk adatai alapján jelenleg külföldön tartózkodik, a vele kapcsolatos nyomozási cselekmények folyamatban vannak.A Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a két sajtószentpéteri férfit gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vette, és előterjesztéssel élt letartóztatásuk indítványozására. Az eljáró nyomozási bíró ügyészi indítványra a 2019. július 18-án megtartott tárgyaláson elrendelte a gyanúsítottak letartoztatását.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások