Amikor a másodpercek is számítanak – Csiba Gábor életeket mentett a sztrádán
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. augusztus 25.

Lajos ünnepli névnapját.
Holnap Izsó napja lesz.
Főoldal Hírek Kék-Hírek Amikor a másodpercek is számítanak – Csiba Gábor életeket mentett a sztrádán
Amikor a másodpercek is számítanak – Csiba Gábor életeket mentett a sztrádán PDF Nyomtat Email
2019 február 27., szerda 18:52

Amikor a másodpercek is számítanak – Csiba Gábor életeket mentett a sztrádán bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva - Kommentálja

Ismét életeket mentett Csiba Gábor főorvos, miniszteri biztos.


Mint ismeretes idáig legalább tízen nekik köszönhetik az újraélesztésüket. Gábor ugyanis akár kerékpárral karikázik Miskolcon, akár autózik a sztrádán bármi is történjen orvosi esküjéhez híven, a környezetében kérés nélkül segítségnyújtásba kezd.

Most éppen Budapestről hazafelé jövet ,az ötvenedik kilométernél négy munkásokat szállító mikrobusz ütközött egymásnak. A szerencsétlenség következtében az emberek szerte szét szétrepültek az autópályán.

Csiba Gábor éppen a karambolt követő másodpercekben ért a helyszínre és a mentőket megelőzve gyorsan szelektálta a sérülteket. Megállapította, hogy medence, koponya és mellkasi sérülést szenvedtek, s a három legsúlyosabbat azonnal kezelésbe vette. Mire húsz perc múlva kiértek a mentők szinte valamennyi sérült diagnosztizálva, súlyosságuk szerint lett ellátva. Gábor külön köszöni azoknak az autósoknak, akik hozzá hasonlóan megálltak és lelkiismeretük szerint megkérdezték, segíthetnek e neki. Ők voltak azok, akik a földön fekvőket állapotuknak megfelelő helyzetbe segítették, ahogyan Gábor kérte.

Jut eszembe nem olyan régen Hernádvécséről hazafelé tartva előttünk borult árokba egy személyautó. Csiba Gábor főigazgató rögtön fékezett és mire a mentősök kiértek már el kellett szállítaniuk a sérülteket. Az ilyen helyzetben szükséges életmentő ellátást a karambol után néhány perc múlva már megkapták. Keveseknek van ilyen szerencséje, mint annak a kocsinak az utasai. S ugyancsak kevés orvosról mondható el, aki ennyiszer nyújtott életmentő elsősegélyt a közúton, civil környezetben. Valamikor régen az orvosok a privát kocsijuk szélvédőjére kiraktak egy vöröskeresztet. Még többen a hátsó szélvédő mögé helyezték az orvosi táskájukat. Jelezve, hogy baj esetén számíthatunk a segítségükre. Ma már nem divat. Sajnos.


Forrás:szantograf.hu

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások