Papíron utaztatták a mobilokat
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. június 16.

Jusztin ünnepli névnapját.
Holnap Laura napja lesz.
Főoldal Hírek Kék-Hírek Papíron utaztatták a mobilokat
Papíron utaztatták a mobilokat PDF Nyomtat Email
2019 január 10., csütörtök 14:14

Több mint kétszázmillió forint értékben zárolta a NAV annak a budapesti cégcsoportnak a vagyonát, ami kínai elektronikai márkákkal üzletelve, áfacsalással szerzett jelentős árelőnyt tisztességes versenytársaival szemben.

 A kínai márkák forgalmazására szakosodott cégháló nagyobb magyarországi áruházaknak értékesített mobiltelefonokat, tableteket és e-book olvasókat. A gyanú szerint az elkövetők a Kínából beszerzett árut papíron azonnal továbbértékesítették Szlovákiába, majd egy cégláncolaton keresztül, egy-két napon belül vissza is vásárolták. Az elektronikai cikkek persze a valóságban sosem lépték át az országhatárt, viszont a társaság a számlázási láncba iktatott bedőlt cégekkel tízmilliós nagyságrendben csalta el az áfát.

 

Az elkövetők ráadásul a lebukás után a NAV által kiszabott bírságot sem fizették meg, hanem új céget alapítva, abba teljes vagyonukat és raktárkészletüket átmentve tovább trükköztek a fiktív számlák befogadásával.

 

A NAV pénzügyi nyomozói ekkor a bűncselekmény-sorozat megszakítása, valamint az addig okozott mintegy kétszázmilliós kár biztosítása érdekében lefoglalták az új társaság teljes raktárkészletét, bankszámláit és a cégvezető ingatlanjait. Emellett gyanúsítottként hallgattak ki hat személyt költségvetési csalás és csődbűncselekmény elkövetése miatt. Az elkövetők tettükért akár tíz év szabadságvesztést is kaphatnak.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások