Nemzedékeken keresztül
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. április 26. péntek

Ervin ünnepli névnapját.
Holnap Zita napja lesz.
Főoldal Hírek Kék-Hírek Nemzedékeken keresztül
Nemzedékeken keresztül PDF Nyomtat Email
2018 október 05., péntek 15:29

Generációk találkoztak Kazincbarcikán azon a bűnmegelőzési vetélkedőn, ahol az idősebb és fiatalabb versenyzőknek nem ártott ismerniük Knight Ridert.

„Kulcs a biztonsághoz - nemzedékeken keresztül" címmel játékos bűnmegelőzési vetélkedőn szépkorúakból és középiskolás diákokból álló csapatok mérték össze tudásukat. A programot, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, a Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Alapítvány és a kazincbarcikai IDŐVÁR Nyugdíjas Kulturális Klub szervezte 2018. meg október 3-án. A generációs találkozónak a kazincbarcikai Irinyi János Református Szakgimnázium, Szakközépiskola és Diákotthon adott otthont.

A vetélkedő célja a fiatal és az idős generáció közötti távolság csökkentése, mindkét korosztály részére történő hasznos bűnmegelőzési információk átadása volt. A rendezvény lehetőséget adott az idős korosztály biztonságérzetének erősítésére, a bűnmegelőzés mai legfontosabb eszközeinek, módszereinek megismerésére.

A rendezvényt Harsányiné Kovács Marianna a szakgimnázium igazgató-helyettese és Dudás Péter r. alezredes, a Bűnmegelőzési Osztály vezetője nyitotta meg.

A csapatoknak négy feladatot kellett végrehajtaniuk, többek között bűnmegelőzési TOTO-t töltöttek ki, régi bűnügyi filmzenék (például: Kojak, Magnum, Knight Rider) felismerésével is lehetett értékes pontokat szerezni, a „trükkös csalásokat” bemutató bűnmegelőzési kisfilm alapján egy teszt megoldása, illetve úgynevezett részeg - az ittasságot szimuláló - szemüvegben időre történő ügyességi feladatok tették próbára a szépkorúakat, és a diákokat egyaránt.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások