342 millió a mezőkövesdi zöld város kialakítására
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. október 19. péntek

Nándor ünnepli névnapját.
Holnap Vendel napja lesz.
Főoldal Hírek Kék-Hírek 342 millió a mezőkövesdi zöld város kialakítására
342 millió a mezőkövesdi zöld város kialakítására PDF Nyomtat Email
2017 december 06., szerda 09:45

ZÖLD FELÜLETEK ÉS KÖZÖSSÉGI TEREK FEJLESZTÉSE, KIALAKÍTÁSA MEZŐKÖVESDEN

342,8 millió forintos támogatást nyert Mezőkövesd Város Önkormányzata a TOP-2.1.2-15 számú „Zöld város kialakítása” tárgyú felhívásra benyújtott pályázatával. Rendezvény- és konferenciaterem, sport rekreációs központ és közösségi kert kialakítása valósul meg a városban a TOP-2.1.2-15-BO1-2016-00005 azonosító számú projekt keretében.


A fejlesztés alapvető célja Mezőkövesd járásközponti szerepének erősítése, a városi életminőség javítása, vonzó városkép kialakítása, a városkép esztétikai értékeinek megőrzése, közszolgáltatások infrastrukturális fejlesztése, közösségi, városi funkciók bővítése, a szolgáltatások minőségének és elérhetőségének javítása. Továbbá a lakosság és az ide látogatók számára megfelelő színvonalú kulturális élet biztosítása, turisztikai potenciál erősítése, hagyományokra épülő turisztikai attrakciók fejlesztése. A teljes pályázat befejezése 2019-re várható.

A projekt hozzájárul a színvonalasabb közösségi élet feltételeinek megteremtéséhez, illetve növeli a település népességmegtartó erejét. A zöldfelületek növelése nemcsak kellemesebb környezetet biztosít, hanem lehetőséget ad szabadidős programok megrendezésére is. A belváros fejlesztése hozzájárul a kereskedelmi és szolgáltató egységek színvonalasabb környezetének kialakításához.


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások