Vigyázzunk értékeinkre mindenszentek és halottak napján is!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. december 13. csütörtök

Luca ünnepli névnapját.
Holnap Szilárda napja lesz.
Főoldal Hírek Kék-Hírek Vigyázzunk értékeinkre mindenszentek és halottak napján is!
Vigyázzunk értékeinkre mindenszentek és halottak napján is! PDF Nyomtat Email
2017 október 30., hétfő 09:59

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a mindenszentek és halottak napja körüli időszakban is kiemelt figyelmet fordít a közbiztonsági, bűnmegelőzési feladatok ellátására.


Gyászunk és az előttünk álló hosszú utazás, illetve a temetők meglátogatásának tervezése elvonja figyelmünket. Idegesebbek vagyunk a kialakult torlódások, a teli parkolók miatt. Ezt az elkövetők is tudják és ki is használják. A gépkocsiban látható helyen hagyott értékeink, a tömegközlekedési eszközön a farzsebünkben lévő pénztárcánk, mobiltelefonunk, a temetőkapuban lezáratlanul hagyott kerékpárunk nincs biztonságban. Annak érdekében, hogy a csendes főhajtás zavartalan legyen, fogadják meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársainak tanácsait.- Próbálják meg elkerülni a nagyobb csoportosulásokat, hiszen köztudott dolog, hogy a zsebtolvajok a nagy tömegben „dolgoznak”! Ilyen, tolvajokat vonzó tömeg alakulhat ki a virágárusok standjainál, a piacok mécseseket árusító pultjainál, a tömegközlekedési eszközökön, a temetők bejáratainál.- A tömegközlekedési eszközökön fokozott figyelemmel utazzanak ebben az időszakban is! Ne feledjék, ilyenkor mindkét kezük foglalt a virágoktól, szatyroktól és az sem szokatlan a buszon, vonaton, vagy villamoson, hogy az emberek a megszokottnál közelebb állnak egymáshoz. Éppen ezért értékeiket, okmányaikat lehetőleg a ruházat belső zsebeiben tárolják, ahol azok nehezen hozzáférhetők a zsebtolvaj számára.

- Mielőtt útnak indulnak, ellenőrizzék le, hogy a lakás ajtóit, ablakait bezárták-e, a meglévő riasztót bekapcsolták-e!Hogyan előzhető meg az áldozattá válás?

- A gépjármű ajtóit, ablakait a leparkolást követően zárják be, ellenőrizzék azok zárt állapotát!

Bármilyen rövid időre is távolodnak el a gépjárműtől azt csukják be! Látható helyen ne hagyjanak értéket (mobiltelefon, GPS, laptop, tablet, pénztárca, kabát) a gépkocsiban!

- Ha kerékpárral érkeznek a temetőbe azt is minden esetben lakatolják oda fix tárgyhoz! A legjobb, ha több ponton is rögzítik azt. Ne hagyjanak értéket a kerékpáron (GPS, mobiltelefon, szatyor, táska)!

- Legyenek körültekintőek, amikor a temetők bejáratához érnek, ugyanis a feltorlódó tömegben szintén zsebtolvajok tevékenykedhetnek! Itt is érvényes az, hogy a pénzt és okmányokat a belső zsebben célszerű elhelyezni.

- A síremléknél még rövid időre se hagyják őrizetlenül a táskáikat, minden magára hagyott érték vonzó lehet az alkalmi tolvajok számára!Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává vált azonnal forduljon a Rendőrséghez! Hívja a 112 segélyhívó számot!- Gépkocsifeltörés, lakásbetörés esetén fontos a helyszín eredeti állapotának megőrizése!

- Mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak a temetők nyitva tartásáról, a temetőbe történő behajtás és parkolás rendjéről, esetlegesen a forgalmirend-változásáról!

- Idejében induljanak útnak, kalkuláljanak a megnövekedett forgalommal, a parkolók telítettségével! Tervezzék meg meglátogatandó temetőkhöz vezető utat! A sűrű forgalomban mindenki legyen toleránsabb az autóstársaihoz!

- Legyenek az átlagostól óvatosabbak a közlekedés során!

- Figyeljenek oda a temetők környékén, az út szélén, vagy a parkolókban lévő gyalogosokra, kerékpárosokra!

- Súlyos sérülés relatív alacsony sebesség esetén is bekövetkezhet. Mindig használják a gépkocsiban a kötelezően előírt passzív biztonsági eszközöket, mert azok életet menthetnek!

- Égő gyertyát vagy mécsest ne hagyjanak koszorún, mert tüzet okozhat!


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

mail.google.com

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások