Közbiztonsági Háló Miskolcon is - április 5 és 11 közötti eredmények
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. február 16.

Julianna ünnepli névnapját.
Holnap Donát napja lesz.
Főoldal Hírek Kék-Hírek Közbiztonsági Háló Miskolcon is - április 5 és 11 közötti eredmények
Közbiztonsági Háló Miskolcon is - április 5 és 11 közötti eredmények PDF Nyomtat Email
2010 április 13., kedd 09:43

Közbiztonsági Háló Miskolcon is -  április 5 és 11 közötti eredményekMár az elmúlt évben komoly eredményeket elérő Közbiztonsági Háló program ebben az esztendőben is folytatódik. A tavalyihoz hasonló a mostani akciósorozat célkitűzése, azaz a rendőrség a társadalom által megfogalmazott elvárásokhoz igazodva biztosítsa a folyamatos közterületi jelenlétet, az állampolgári bejelentésekre történő gyors és hatékony reagálással, a jogsértések hatékony felderítésével javítsa az ország közbiztonságát és növelje a lakosság biztonságérzetét.

A március elsején kezdődött Közbiztonsági Háló program jó visszhangra talált a lakosság körében. A minden megyére kiterjedő három hónapos akció első eredményei biztatóak. A program természetesen a közlekedésbiztonság erősítésére is kiterjed.

 

Sűrűre szőtt „miskolci-háló”

A Miskolci Rendőrkapitányság - a többi rendőri szervhez hasonlóan - széles körű elemzéseket hajtott végre a közterületi szolgálat hatékonyabb megerősítése érdekében. Az elért eredmények megóvása azonban csak összehangolt, együttes fellépéssel lehetséges. Ennek érdekében a miskolci háló szövésében a rendőrökön kívül részt vesznek a polgárőr szervezetek, a társhatóságok munkatársai, közterület-felügyelők, természetvédelmi őrök, erdészek, hivatásos vadászok, mezőőrök, illetve a településőrök.

Az ellenőrzések során a végrehajtó állomány kiemelt figyelmet fordított arra, hogy gátat szabjon a lakosságot irritáló és félelemben tartó egyre erőszakosabb garázda jellegű, illetve a vagyonelleni bűncselekmények elkövetésének.

Miskolc város területén is kedvezően alakultak a statisztikai adatok a „Közbiztonsági Háló” újratöltése óta.

 

Eredmények április 5. és április 11. között:

● Elfogásra 14 fő került, 7 esetben bűncselekmény során tettenérés miatt ( garázdaság, lopás), valamint körözés miatt. Az előállítások száma 7 fő, amire bűncselekmény elkövetésének gyanúja 4 esetben, mintavétel (alkohol, kábítószer) 1 esetben, igazolás megtagadása 1 esetben adott okot.

● Szabálysértési feljelentések száma: 131, ebből 62 közlekedési szabálysértés miatt, 4 tulajdon elleni szabálysértés miatt, 13 tiltott kéjelgés miatt, rendzavarás miatt 10, garázdaság miatt, 41 közigazgatás hatálya alá tartozó feljelentés miatt.

● Büntető feljelentések száma: 6, ittas járművezetővel szemben 14 intézkedés történt.

● Helyszíni bírságot 90 érintettel szemben, 849000 forint értékben szabott ki a hatóság.

● Az igazoltatott személyek száma 849 fő.

● A fokozott ellenőrzésben részt vevő rendőrök száma 153 fő, 824 munkaóra alatt.

 

Az elsődleges rendőrségi tapasztalatokból leszűrhető, hogy Miskolc egész területén csökkent a jogsértő cselekmények száma, többségében a közbiztonság javulása tapasztalható, az állampolgárok, pedig nagyobb bizalommal fordulnak a rendőrség felé.

Miskolci Rendőrkapitányság

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások