Mit tegyünk, ha tetten érünk egy elkövetőt? - Egy bűncselekmény tanulságai
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. február 29. szombat

ünnepli névnapját.
Holnap napja lesz.
Főoldal Hírek Kék-Hírek Mit tegyünk, ha tetten érünk egy elkövetőt? - Egy bűncselekmény tanulságai
Mit tegyünk, ha tetten érünk egy elkövetőt? - Egy bűncselekmény tanulságai PDF Nyomtat Email
2010 március 30., kedd 20:47

Mit tegyünk, ha tetten érünk egy elkövetőt? - Egy bűncselekmény tanulságai A nyitott ajtón keresztül ment egy tolvaj, a sértett pedig tetten érte és visszatartotta őt a rendőrök kiérkezéséig.

A Sajóbábonyi Rendőrőrs LOPÁS miatt folytat eljárást egy helyi regény szemben. A gyanúsított a napokban egy sajókeresztúri családi házba ment legyen, amelynek nyitva volt az ajtaja. A tolvajnő éppen a nappaliban kutatott értékek után, Amikor a ház tulajdonosa tetten érte és visszatartotta a rendőrök kiérkezéséig.

 

Első tanulság:

Rendőrségi A tapasztalatok azt mutatják, hogy a tolvajok mindig kihasználják a kínálkozó alkalmakat. Az ingatlanok nyitva hagyott nyílászárói, pedig mindig lehetőséget kínálnak a tolvajoknak. A tavaszi kerti munkák idején érdemes bezárni az az ablakokat, ajtókat, mivel rendszerint egy hátul végzett kapálás Soran az elkövetők is nyugodtan dolgozhatnak.

 

Második tanulság:

A tetten ért tettest bárki elfoghatja, a törvény erre lehetőséget ad. Azonban Ez jog, és nem kötelesség. A közbiztonság közös érdek Ezért, ha ilyen helyzet adódik Célszerű mérlegelni, hogy elegendő-ea Például testi erőfölény, vagy az esetleges segítők hozzá tudnak-e járulni az elkövető visszatartására, az időközben értesített rendőrök megérkezéséig, akik a további szükséges intézkedéseket megteszik. Hektárt A kísérlet kimenetele bizonytalan, saját, vagy mások testi épségét, életét éppen ezzel veszélyeztetné, akkor semmi esetre sem érdemes kockáztatni. Fontos tudni, hogy nem mindenki adja meg magát csak azért, mert rajtakapták. Mindenesetre a Támogatható nyomozás azzal leginkább, ha egy szemtanú minden körülményt jól megfigyel (elkövető személyleírása, voltak-e társai, mivel és merre menekült, mit vitt magával, KÜLÖNÖS ismertetőjegyei).

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások