Több mint kétmilliárdos adócsalást derítettek föl a vámosok
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. augusztus 25.

Lajos ünnepli névnapját.
Holnap Izsó napja lesz.
Főoldal Hírek Kék-Hírek Több mint kétmilliárdos adócsalást derítettek föl a vámosok
Több mint kétmilliárdos adócsalást derítettek föl a vámosok PDF Nyomtat Email
2009 június 22., hétfő 17:02
Több mint kétmilliárdos adócsalást derítettek föl a vámosokKét ügyben összesen 2,6 milliárd forint elkövetési értékű adócsalást derítettek föl a vámosok Bács-Kiskun megyében; az elmúlt két hét során végrehajtott akciókban tizenhárom embert vettek őrizetbe - közölte Török Árpád, a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Nyomozó Hivatalának parancsnoka Szegeden.
A házkutatások során készpénzt és nagy értékű luxusautókat, ingatlanokat foglaltak le. A bűncselekményeket hosszabb ideje összehangoltan működő, hierarchikusan felépülő bűnszervezetekben követték el a gyanúsítottak - mondta az őrnagy a regionális parancsnokság történetének legnagyobb elkövetési értékű felderítésekről tartott sajtótájékoztatón.
 
Az egyik bűnszervezet 2004-től Kecskeméten működtetett egy "számlagyárat": nyolc vállalkozás nevében félszáz számlabefogadó felé bocsátottak ki fiktív számlákat összesen bruttó 1,8 milliárd forint értékben. A hamis bizonylatokat felhasználó vállalkozások áfakötelezettségüket 300 millió forinttal csökkentették - tudatta a parancsnok.
 
Az ország kilenc megyéjében és Budapesten 110 pénzügyőr részvételével negyven helyszínen végrehajtott házkutatások során hat embert vettek őrizetbe, valamint százmillió forint értékben foglaltak le ingatlanokat és járműveket.

A nyomozók 2,3 milliárd forint adócsalást és pénzmosás bűncselekményét állapították meg.

 

(MTI)
blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások