A hideg kockázata - Fagyhalál Miskolcon!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. április 2. csütörtök

Áron ünnepli névnapját.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.
Főoldal Hírek Kék-Hírek A hideg kockázata - Fagyhalál Miskolcon!
A hideg kockázata - Fagyhalál Miskolcon! PDF Nyomtat Email
2009 november 30., hétfő 01:00

A hideg kockázata - Fagyhalál Miskolcon!Egy idős nő veszítette életét Miskolcon. A feltehetően 50-60 év körüli hajléktalan asszony halálát az elsődleges információk szerint kihűlés okozta. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ez a második ilyen jellegű eset az idei téli időszakban.

A mentőszolgálat munkatársai jelentették december 15-én a Miskolci Rendőrkapitányság ügyeletén, hogy a miskolci Máv-telep egyik lakatlan ingatlanában egy ismeretlen női holttestet találtak. Az elsődleges vizsgálatok során idegenkezűségre utaló körülmény nem merült fel, ezért a Miskolci Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt év téli időszakában 31-an veszítették életüket kihűlés miatt. A különböző egyedi esetek vizsgálata során a rendőrség azt tapasztalta, hogy míg korábban és jellemzően közterületen következtek be ilyen jellegű elhalálozások, addig az elmúlt év téli hónapjaiban saját tulajdonú ingatlanokban történt kihűlések is előfordultak.

Telefonáljon: Ne hagyja hidegen a kihűlés! A megelőző téli időszak összegzett adataiból kitűnik, hogy nemcsak közterületen, hanem különböző ingatlanokban is számolni lehet ilyen jellegű halálesetekkel. A rendőrség kéri az állampolgárok segítségét, hogy amennyiben úgy értékelik, hogy kihűlés veszélyeztethet valakit, akkor értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es, 112-es telefonszámokon.

A probléma azonban nem elsősorban rendőrségi, hanem szociális, össztársadalmi ügy! A hidegebb, téli időjárás beköszöntével fordítsunk nagyobb figyelmet azon embertársainkra, akik elsősorban az utcán élik mindennapjaikat, sőt éjszakáikat is ott töltik. Lehetőségeink szerint segítsünk azoknak is „túlélni” a hideg időszakokat, akik szociális hátterük miatt ezen a téren is veszélyeztetettek. A hűvösebb, csapadékosabb napok közeledtével elsősorban a hajléktalan, idős, egyedülálló, vagy más okból gondoskodásra szoruló személyekre kell odafigyelnünk. Hiszen az adatok azt mutatják, hogy nemcsak a hajléktalanokat érinti a kihűlés veszélye!

Figyelünk a hajléktalanokra! A rendőrség az idei évben is megfelelő szociális érzékenységgel próbál közreműködni a probléma megoldásában. Az intézkedő rendőri állomány nagyobb figyelmet fordít a közterületen, elhagyott területeken, az időjárási viszontagságok elől menedéket kereső személyek megsegítésére. Megyénk rendőrei fokozottan segítik az időjárási viszonyokból eredő megpróbáltatások elviselésében a hajléktalanokat, és minden arra rászorulót! A rendőrség ügyeletei és a hajléktalanokat ellátó intézmények diszpécser központjai közötti kapcsolat lehetővé teszi a veszélyeztetett emberek gyors krízisellátásban részesítését. E tevékenység során a rendőrség együttműködik a Közterület Felügyelet, Természetvédelmi Őrszolgálat és a társ-rendvédelmi szervek dolgozóival, valamint számít a polgárőrség támogatására is.

Az intézkedő rendőrök elsősorban felvilágosítást adnak, megteszik a szükséges intézkedéseket annak megelőzésére, hogy a hajléktalanok sérelmére bűncselekményt kövessenek el. Ha indokolt gondoskodnak mentővel vagy krízisautóval történő elszállításra is. Szükség esetén megfelelő gondossággal, körültekintéssel eljárva a veszélyeztetett személyekről és tartózkodási helyükről haladéktalanul értesítik a hajléktalanokat ellátó orvosi rendelőt, vagy a szociális ellátó helyet, illetve valamely, a megyében működő karitatív szervezetet. Segítik a veszélyeztetettek megfelelő biztonságot nyújtó helyre szállítását, amennyiben a hajléktalan sérült, rosszullétre panaszkodik, haladéktalanul értesítik a mentőszolgálatot.


B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

 

„A fent elküldött és/vagy csatolt információ kizárólag a címben szereplő természetes-, vagy jogi személyre tartozik, és tartalmazhat nyilvánosságában korlátozott adatot. A tartalom megtekintése, továbbküldése, terjesztése vagy bármilyen más direkt vagy indirekt felhasználása - tilos. Ha Ön hiba folytán kapta meg az információt, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a küldővel az Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. e-mail címen és semmisítse meg az információt”.

 

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Iroda

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások