Web-kamera buktatta le kis tolvajt
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. június 1. hétfő

Tünde ünnepli névnapját.
Holnap Anita, Kármen napja lesz.
Főoldal Hírek Kék-Hírek Web-kamera buktatta le kis tolvajt
Web-kamera buktatta le kis tolvajt PDF Nyomtat Email
2009 december 13., vasárnap 17:04

Web-kamera buktatta le kis tolvajtAz elmúlt két hónapban az egyik Szerencs környéki általános iskola tanári szobájából kisebb összegek tűntek el. Az oktatók egy ideig nem is jelezték mindezt a rendőrségen, végül a modern technika buktatta a visszajáró tolvajt.

 

 

 

/Illusztráció/

 

A tettes alkalmanként egy-két ezer forintot emelt el a tanári szobában hagyott pénztárcákból, táskákból. Az első néhány alkalom után a sértettek nem tettek bejelentést a rendőrségen, csak akkor miután már sorozatossá váltak a bűncselekmények.

Az ügy érdekessége, hogy egy alkalommal a tanári szobában lévő egyik működő számítógép Web-kamerája a bűncselekmény minden pillanatát rögzítette. A véletlenül aktív állapotban felejtett alkalmatosság által készített képeket visszanézve, megdöbbenve tapasztalták a pedagógusok, hogy az egyik diákjuk járt bent néhány perccel ezelőtt a tanári szobában és ő kutatta át a táskákat, majd vette magához a pénzösszegeket.

A főszereplő az iskola egyik tanulója volt, aki kezdetben tagadta a neki felróttakat, de az elé tárt felvétel láttán megeredt a nyelve és elismerte a sorozatos lopásokat

A Szerencsi Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást az ügyben.

 

A bűncselekmény nem marad következmények nélkül! A gyermekkorúak büntetőjogi felelősségre nem vonhatóak, tettük azonban nem marad következmények nélkül. A rendőrség ilyen esetekben ugyanis értesíti a területileg illetékes települési önkormányzat jegyzőjét, illetve a gyámhivatalt. Ők felülvizsgálják a gyermek, gyermekek családi körülményeit és szükség esetén gyermekvédelmi gondoskodás keretébe tartozó hatósági intézkedéseket tesznek. Bűnismétlés esetén a rendőrség kezdeményezheti a gyermek, védelembe vételét a helyileg illetékes önkormányzatnál, s amennyiben ez nem elegendő, és a gyermekkorú érdekében szükséges a gyermekvédelmi törvény alapján, saját hatáskörben dönt az intézeti elhelyezésről.

A Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján MRFK Kommunikációs Iroda

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások