Bosszantóan aranyos történet
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. szeptember 23. szerda

Tekla ünnepli névnapját.
Holnap Gellért napja lesz.
Főoldal Hírek Kék-Hírek Bosszantóan aranyos történet
Bosszantóan aranyos történet PDF Nyomtat Email
2009 augusztus 19., szerda 19:48

Bosszantóan aranyos történetAlapesetben is gyanús lehet, ha mindössze 30 000 forintért kínálnak fel megvásárlásra két darab aranygyűrűt, ez kiváltképp elgondolkodtató, ha mindezt az út szélén teszik.

 

 

 

 /illusztráció Forrás:karikagyurugyarto.hu/

 

Egy keszthelyi férfi személygépkocsijával a Miskolc és Bükkszentkereszt közötti útszakaszon haladt a napokban, amikor megállította őt egy út szélén segítségért integető férfi. A külföldi akcentussal beszélő autós elmondta, hogy tönkrement a vízpumpája és igen nagy bajban van mert nemcsak, hogy pótlásra képes alkatrésze, de forintja sincs. Van viszont két darab nagy értékű aranygyűrűje, amit felkínál megvételre. A magyar autós megfontolta a dolgot, majd döntött, és megvette az ékszereket 30 000 forintért. Majd biztos, ami biztos alapon, amikor Egerbe ért egy ékszerésznél bevizsgáltatta a gyűrűket. A szakember megdicsérte, hogy milyen szép rézgyűrűi vannak. Ekkor a sértett visszaindult az előbbi tranzakció helyére, de már természetesen nem találta ott a külföldi akcentussal beszélő elkövetőt. Ekkor tett bejelentést a rendőrségen.

A Miskolci Rendőrkapitányság csalás vétségének gyanúja miatt indított eljárást egyelőre ismeretlen tettessel szemben.

Figyelem: útszéli réz-művesek!

Az ilyen jellegű csalásokra jellemző, hogy az elkövetők úgymond nem házalnak, hanem a négy, öt emberből álló csapat egyik tagja az út szélén leállítja autóját, majd az arra közlekedőket megpróbálja leinteni, mondván elfogyott az üzemanyaga. Majd arra hivatkozik a segítségnyújtónak, hogy nincs készpénze, nincs nála forint, és felajánlja „rendkívül jutányos áron” vegyék meg a nála lévő arany ékszereket. Az aranynak tűnő gyűrűk, láncok azonban csak másolatok, voltaképpen értéktelenek.

Ön is venne rezet arany áron?
Az Encsi Rendőrkapitányság csalás vétségének gyanúja miatt indított a közelmúltban eljárást egyelőre még ismeretlen tettessel szemben. A nyomozás adatai szerint Méra közelében egy férfi segítséget kérő karjelzéssel megállított egy arra haladó autóst. A kissé idegen akcentussal beszélő férfi által előadott talmi történet az volt, hogy járművéből elfogyott az üzemanyag, akárcsak forintjai. Azonban van nála néhány arany ékszer, amit rendkívül alkalmi áron átadna. A megállított sofőr, kedvezőnek találta az 55 000 forintos árat az 5 darab pecsétgyűrűért, az egy-egy női és férfi láncért, a 2 darab karkötőért, így meg is vette. Az út mentén lezajlott tranzakció után a sértett Miskolcon bevizsgáltatta az ékszereket, ahol is kiderült, hogy az aranynak hitt holmik rézből készültek.


„Az elkerült bajokból tevődik össze a boldogság”
A rendőrség ezúton szeretné ismételten felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy ne vásároljanak alkalmi árusoktól! Sok esetben több bosszúságot okoznak használóiknak ezek a tárgyak, mint amennyit a megvásárolt termékek árán spórolhatnak. Éljünk az egészséges gyanakvás jogával, legyünk körültekintőek, értékeink és személyes biztonságunk védelmében a legtöbbet mi magunk tehetjük!

 

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások