Az Európai Bizottság migrációs javaslatával az EU lépéselőnybe kerül
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. április 9. csütörtök

Erhard ünnepli névnapját.
Holnap Zsolt napja lesz.
Főoldal Hírek Eu Hírek Az Európai Bizottság migrációs javaslatával az EU lépéselőnybe kerül
Az Európai Bizottság migrációs javaslatával az EU lépéselőnybe kerül PDF Nyomtat Email
2018 december 05., szerda 22:31

Az Európai Bizottság migrációs javaslatával az EU lépéselőnybe kerül - Niedermüller Péter EP-képviselő (DK) közleménye:

 „Még egy lépéssel közelebb kerültünk az Európai Unió Menekültügyi Ügynökségének felállításához. Az Európai Bizottság ma nyilvánosságra hozott jelentésében azt javasolja, hogy a migráció különböző területeire vonatkozó szabályokat ne csak csomagban fogadhassa el az EU.

 

Az Európai Parlament jelentéstevőjeként évek óta küzdök azért, hogy a Menekültügyi Ügynökség minél hamarabb létrejöhessen. Az intézmény célja, hogy támogassa és megkönnyítse az EU külső határain fekvő tagállamok hatóságainak munkáját. Az ügynökség segítségével az EU nemcsak utólag reagálna a kihívásokra a migrációmenedzsmenttel, hanem lépéselőnybe kerülne.

 

A LIBE szakbizottságban elfogadott humanitárius vízum tervezete is ezt a logikát követi. Lényege, hogy megelőzze az „illegális bevándorlást”. Ha a háború és üldöztetés ellen menekülők még az EU határain kívül beutazási engedélyt kapnának, akkor embercsempész-hálózatok sem virágoznának. A humanitárius vízumot csak előzetes vizsgálat után állítanák ki. Nem járna automatikusan, és nem váltaná ki a valódi menekültügyi eljárást.

 

A Menekültügyi Ügynökség felállításáról még a 2019-es EP-választások előtt meg lehetne egyezni, hiszen az intézmény minden tagállam javát szolgálja – különösen az EU határán fekvő Magyarországét. Azzal, hogy a Fidesz minden migrációt érintő kérdésre nemet mond, csak azt éri el, hogy az EU képtelen lesz hatékonyan felelni a kihívásokra a jövőben.”

 

 

 

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások