• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2017. december 18. hétfő

Auguszta ünnepli névnapját.
Holnap Viola napja lesz.
Főoldal Hírek Bulvár A Sztárportréban Petruska András! Videóval!
A Sztárportréban Petruska András! Videóval! PDF Nyomtat Email
2017 augusztus 11., péntek 16:54

Mi kell ahhoz, hogy az önmegvalósítás, a belső megismerés, a boldogság útján jó irányban haladjunk? Hogyan tudja egy önkritikus ember megtalálni az alkotói nyugalmát? Milyen lehet egy ötéves gyerek álmaiban élni? Mély gondolatokkal és sajátos humorral fűszerezett közös gondolkodás Petruska Andrással, a Sztárportréban.Petruska András dalszerző és énekes mindig zenei pályára készült. Zenéjében a magyar folklór motívumok az angolszász rock, valamit a tánczene elemeivel találkoznak, sokak örömére. Közvetlen, humoros előadásmódjával, valamint virtuóz gitárjátékával András meghatározó szerepelője a hazai fiatal zenészgenerációnak. Dalszerzői teljesítményéért 2015-ben Artisjus Junior-díjra jelölték.

Gitározni 9 évesen kezdett. 2010-ben megnyerte a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai díját, majd a következő évben a Quimby egyszemélyes előzenekaraként turnézott. 2014-ben jelent meg első, Metropolita című nagylemeze, azóta láthattuk a Dal című eurovíziós válogató műsorban 2016-ban, idén a Nagyszínpad című műsorban, és közben rengeteg helyen fellépett.

Ugyan ma már megbízhatóan telik meg a naptára fellépésekkel, azt hamar felismerte, hogy a sikerért meg kell dolgozni. "Ez egy olyan szakma, ami lényegében az egóról szól, hogy kiállok egy színpadra és szeressetek - amit nem biztos, hogy színpadon kívül olyan könnyű kikapcsolni. Egy ilyen közösségben mozogni, az próbára teszi az ember energiakészletét. Ezért én azt látom az elkövetkező tíz évben feladatnak, hogy a saját magam teremtő nyugalmát megtaláljam ebben a hurrikánban. Célokat hajtani mindig lehet, de akkor éppen az, hogy mi dolgunk a világban, mintha kikerülne a fókuszunkból.”

A szinte kényszeres önvizsgálatra való hajlamát nem tagadja, hiszen születési rendellenességében is jelentést keres. Miért mondja magáról, hogy "én csak az átlag őrült vagyok a társadalomban?" Hogyan jutott el addig a pontig, hogy évente két egész hónapig hozzá sem nyúl a gitárjához? Egyáltalán ki ez a fura figura, akit a szakma és a közönség is egyre jobban figyel? Ezekről és sok más érdekességről beszélgettünk a Sztárportré videós interjúban.

https://youtu.be/Nd-0U44pbcU

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

mail.google.com
33 650x488

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a közpénz felhasználásáról van-e joga minden megkötés nélkül beszámolni a sajtónak?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások