Csaknem 10 millió forintos támogatás Lillafüred fejlesztésére
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. január 27. szerda

Angelika ünnepli névnapját.
Holnap Károly, napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Csaknem 10 millió forintos támogatás Lillafüred fejlesztésére
Csaknem 10 millió forintos támogatás Lillafüred fejlesztésére PDF Nyomtat Email
2020 december 03., csütörtök 10:47

Nyolcmillió forinttal támogatja a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. a „Miskolc-Lillafüred komplex egészségturisztikai célú fejlesztése” elnevezésű miskolci projektet – erről levélben tájékoztatta Veres Pált, Miskolc MJV polgármesterét a részvénytársaság.

 

A tervezett fejlesztés Veres Pál Nagy-Miskolc programjának célkitűzéseivel összhangban, egy zöldebb, élhetőbb, egészségtudatosabb város egyik emblematikus turisztikai desztinációjának megújítására irányul, és egyszerre fogalmaz meg turisztikai, zöld, illetve egészségvédelmi célokat.

 

A projekt tartalmazza a tervezett fejlesztés előzetes megvalósíthatósági tanulmányának és koncepciótervének elkészítését, melyek konkrét és részletes javaslatokat fogalmaznak meg a településrész környezeti, táji és épített örökségi adottságaira, értékeire, valamint a turisztikai infrastruktúrára vonatkozóan.

 

A fejlesztés elsődleges célját Lillafüred gyógyhely-rekreációs központtá fejlesztése jelenti. A projektelemek között szerepel a Szent István Barlang fejlesztése, fedett piknikező helyek, pihenőterek és tematikus sétányok (Magdolna sétány, Hámori-tó körüli sétány) kialakítása, illetve Herman Ottó egykori nyaralójának, a Peleháznak a fejlesztése is.

 

Vizsgálja az attrakciók megközelíthetőségét és infrastrukturális adottságait, valamint az ezzel kapcsolatos fejlesztési lehetőségeket (mosdó, parkoló, buszforduló). A komplex fejlesztés garantálja a magas színvonalú, egész évben elérhető, tartalmas kikapcsolódást célzó turisztikai kínálat létrejöttét Lillafüreden.

 

A fejlesztési célok megvalósítására a támogatói okirat kiadásától számítva 180 nap áll rendelkezésre, a legfeljebb nyolcmillió forintos, 100 százalékos intenzitású, vissza nem térítendő támogatás felhasználásával.


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások