Új gasztroenterológiai szakrendelő Miskolcon
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. április 8. szerda

Dénes ünnepli névnapját.
Holnap Erhard napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Új gasztroenterológiai szakrendelő Miskolcon
Új gasztroenterológiai szakrendelő Miskolcon PDF Nyomtat Email
2020 január 10., péntek 15:32

Új épületbe költöznek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gastroenterologiai profilú szakrendelései.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház (3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 72-76.) területén a meglévő onkosebészeti épület és a belgyógyászati épületek közötti építették meg az új gastroenterologiai szakrendelő részt, amely főbejárattal kapcsolódik a belső udvari térhez, mozgáskorlátozott bejárattal az udvaron kialakított 78 férőhelyes térburkoló kővel és parkosított zöldfelülettel ellátott parkoló területhez, valamint belső ajtókkal az onkosebészeti pavilon és a belgyógyászati-kardiológiai épülettömb földszinti szakrendelőinek elérhetőségéhez.
Az új épületben kialakították a 100 fő elhelyezését biztosító betegvárót - betegirányító pulttal, a 7 vetkőző fülkével ellátott rendelő-vizsgáló egységet, egy kétágyas fektető helyiséget, központi endoszkóp mosóhelyiséget, betegforgalmi és személyzeti szociális vizesblokkokat, valamint raktárhelyiségeket.
A rendelő-vizsgáló helyiségek orvosszakmai funkciók szerint:
- 1 db gastroenterologiai szakrendelő
- 1 db gastroenterologiai  vizsgáló-kezelő
-2 db colonoscopia vizsgáló-kezelő
- 1 db UH vizsgáló  és terápiás colonoscopia kezelő
- 1 db  IBD ( irritábilis bélszindróma) szakrendelő
- 1 db IBD kezelő
Az új épületrész beépített alapterülete: 676 m2 - (hasznos alapterülete 586,52 m2)
A beruházás összköltsége: bruttó 654 millió forint - saját forrás
A kivitelezés 2019.03.11-én kezdődött, 2019. november hóban fejeződött be.
Az új betegellátó egység Kórházi mobiliákkal és egészségügyi gép-műszerekkel történő felszerelését követően a szakmai ellátás 2020. január 13-tól indul.


Az emésztőszervi betegségek, ezen belül is a vastag- és végbél rosszindulatú megbetegedéseinek korai felismerése kiemelt népegészségügyi feladat, mivel az időben felfedezett daganatos páciensek jó arányban, egyszerűbb műtéti beavatkozásokkal is gyógyíthatók. A szűrések folyamán a rákmegelőző állapotok felismerése, a rosszindulatúan elfajulni hajlamos polypok eltávolítása nagymértékben javítani tudja a manapság még igen rossz megbetegedési, halálozási statisztikákat. Emellett a gyomor, hasnyálmirigy és egyéb emésztőszervek kórképeinek felismerése is komoly fejlődésen ment keresztül. A gyulladásos bélbetegségek biológiai kezelése, az idült vírusos májgyulladásban szenvedő páciensek gyors szakszerű ellátása már rutinszerű gyakorlat, de mindehhez támogatólag járul hozzá a nagy értékű beruházás, amelynek eredményeként 2020.01.13-tól a BAZ. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gastroenterologiai profilú szakrendelései új, jól felszerelt műszerparkú és XXI. századi technológiával rendelkező épületbe költözhetnek.  A járó- és fekvőbetegek ellátása immáron ezen épületben zajlik, melynek kialakításánál figyelembe vették a könnyű megközelíthetőséget, a korszerű betegirányító rendszert, a beavatkozások utáni megfigyelési lehetőséget is. A fejlesztések eredményeként hamarosan bővíthető lesz a népegészségügyi szűrésre kerülő páciensek köre és lerövidíthető a vastagbél vizsgálatra történő várakozási idő is az új intézményrészben.


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások