Kiváló Integrált Nagykórház díjat kapott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. február 24. hétfő

Mátyás ünnepli névnapját.
Holnap Géza napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Kiváló Integrált Nagykórház díjat kapott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház
Kiváló Integrált Nagykórház díjat kapott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház PDF Nyomtat Email
2019 október 09., szerda 16:32

Rangos elismerést kapott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház: az integrált nagy kórházak számára kiírt kategóriában ugyanis elnyerte a Kiváló Integrált Nagykórház 2019 díját az egészségügyben nyújtott kiemelkedő teljesítményéért.
A díjat a Medicina konferencián Prof. Dr. Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke – aki a pályázatokat értékelő zsűri elnöki tisztét is betöltette – adta át Dr. Révész Jánosnak, az egészségügyi intézmény főigazgatójának.
A pályázat bírálati szempontjait Dr. Velkey György, a budapesti Bethesda Gyermekkórház főigazgatója ismertette, hangsúlyozva, a kórházak és egészségügyi szolgáltatók értékelését a fórumon fontossá teszi, hogy a szakterületen nincs más ehhez hasonló, illetve ilyen típusú megmérettetés.
„Pályázatot idén negyven szolgáltató nyújtott be a Kórházszövetség és a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság által delegált zsűri felé” – közölte a részleteket, felsorolva az öt legfontosabb szempontot és azok alegységeit:  
1.    Az emberi erőforrás kérdése, amelynél egyebek mellett vizsgálták a szakorvosok, a szakápolók, a minősített munkatársak, az üres állások számát, sőt a kártérítési perek eseteit is.
2.    A szolgáltatási infrastruktúra tekintetében szempont volt a beruházások, műszerbeszerzések mértéke, az étkezései-, valamint a hotelszolgáltatások helyzete, a műszerek életkora stb.
3.    A szabályozottság területén a minőségirányítás, a protokollok, a szövődmények dokumentálása és az elektronikus adatkezelés kérdései volt a legfőbb összetevő.
4.    A szakmai szervezettség tekintetében a sürgősségi osztályt, az egynapos ellátást, a klinikai vizsgálatokat, a diagnosztikus hátteret, illetve az oktatókórházi státuszt is górcső alá vették.
5.    A gazdálkodás témakörében pedig a saját bevételek, a kiszervezett szolgáltatások és az adósságállomány volt a legfontosabb kritérium.

Dr. Velkey György hozzátette: a pályázatokat – a feltételeket és területeket - egy objektív rendszer alapján, mutatószámok segítségével értékelték, lehetővé téve az intézmények működésének összehasonlítását.
Egyedülálló siker, hogy ebben az évben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház mindkét, az egészségmenedzsmentben adományozható legmagasabb rangú elismerést megkapta, ugyanis a Kiváló Integrált Nagykórház 2019 díj mellett idén áprilisban a Magyar Kórházszövetség Dr. Ajkay Zoltán Emlékdíját is az egészségügyi intézményünknek ítélték oda.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások