Megújul a Margaréta bölcsőde
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. február 24. hétfő

Mátyás ünnepli névnapját.
Holnap Géza napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Megújul a Margaréta bölcsőde
Megújul a Margaréta bölcsőde PDF Nyomtat Email
2019 szeptember 12., csütörtök 10:44

Több mint 400 millió forintból kívül-belül megújul a Margaréta Bölcsőde. Ezzel folytatódik a miskolci önkormányzat intézményfelújítási programja, amely valamennyi városi óvoda, orvosi rendelő és bölcsőde korszerűsítését célul tűzte ki. A Bokréta út 1. szám alatt található bölcsődében kicserélik a külső nyílászárókat, külső homlokzati hőszigetelést és födémszigetelést kap az épület, korszerűsítik a fűtést, valamint napelemeket is telepítenek.

Az önkormányzati tulajdonú bölcsődében a külső nyílászárókat korszerű hőtechnikai jellemzőkkel bíró nyílászárókra cserélik, az épület egészén utólagos hőszigetelést végeznek, amely érinti a tetőt és az oldalfalakat. Az épületben új fűtési rendszert építenek ki, tetőfelületére napelemeket helyeznek, hogy környezetbarát módon biztosítsák az elektromos energiát a bölcsődének.

Az energetikai korszerűsítés hozzájárul az intézmény működtetési költségeinek csökkentéséhez, a belső felújításokkal komfortosabbá válik az épület. Ezzel Miskolc ismét csökkenti az üvegházhatású gázkibocsátását, és közelebb kerül ahhoz a fontos célkitűzéséhez is, hogy 2030-ra a városi intézmények 100%-ban helyben termelt energiát használjanak.

Új férőhelyeket is kialakítanak

A város gazdasági fejlődésével együtt megnövekedett az igény az új bölcsődei férőhelyek iránt. A Margaréta Bölcsőde jelenleg 84 bölcsődés korú gyermek gondozását biztosítja 6 csoportban. A Széchenyi 2020-as projekt részeként bővítik a bölcsődét, és felújítanak, átalakítanak további épületrészeket is annak érdekében, hogy új gondozási egységet és játszószobát hozzanak létre. A bővítésnek köszönhetően 84-ről 112-re nő a férőhelyek száma.

Amíg tart a bölcsőde felújítása, addig az intézmény a Mesemalom Bölcsődében vendégeskedik, az önkormányzat itt is biztosít minden feltételt.

A miskolci önkormányzat intézmény-felújítási programja jövőre is folytatódik, végső cél az összes városi fenntartású bölcsőde, óvoda és orvosi rendelő korszerűsítése, felújítása.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások