Szerdától hőségriasztás van érvényben
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. szeptember 21. szombat

Máté ünnepli névnapját.
Holnap Móric napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Szerdától hőségriasztás van érvényben
Szerdától hőségriasztás van érvényben PDF Nyomtat Email
2019 június 12., szerda 16:07

Szerdától hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedd délután az MTI-vel. A legmagasabb szintű, harmadfokú hőségriasztás vasárnap éjfélig lesz érvényben. Miskolc ennek kapcsán a következő intézkedéseket lépteti életbe:


Vízosztás, párakapu

A MIVÍZ Kft. munkatársai ivóvizet osztanak csütörtöktől vasárnapig, 10.00 és 15 óra között a Villanyrendőrnél, a Centrum Áruháznál és a Búza téren. Ezeken a helyeken párakapukat is felállítanak.

Este 8-ig tartanak nyitva a strandok

A Selyemréti strandfürdő minden nap hajnalban, 4:30 órakor nyit és este nyolc óráig várja vendégeit. A Miskolctapolcai Barlangfürdő és a Miskolctapolcai Strandfürdő 9-től 20 óráig tart nyitva. A pénztárakat egy, míg a medencéket minden miskolci strandon a nyitvatartási idő vége előtt fél órával zárják.

Tovább üzemelnek a szökő- és ivókutak

A szökőkutak többsége már reggel 8-tól - a Hősök tere és az Erzsébet téri 11 órától - este 9-ig működik, és azon ivókutak, amelyek nem nyithatók-zárhatók, csütörtöktől reggel 8-tól este 9-ig, vagy folyamatosan üzemelnek. Így kristálytiszta ivóvizet adnak Miskolc ivókútjai: a Szent István téren, a Széchenyi utcán (Centrum), az Avasalja utcán (Jézus kútja), a Szinva teraszon, a Pattantyús utcai játszótéren, a Népkertben; a miskolctapolcai Pazár István sétányon, a városrész parkjában és a Hejő-ligetben. Egész nap működik az ivókút a Diósgyőri várnál, a LÁÉV kisvasút lillafüredi végállomásán, a városrész buszvégállomásán és a központi parkolóban; valamint a Csanyik-völgyben és az Árpád és Kurucz utcai játszótéren.
A főbb közlekedési utakon - a városrészekben és a belvárosban - csütörtök délután megkezdik az útlocsolást egészen vasárnapig, az aktuális időjárási viszonyoknak megfelelően.

Védőital, több pihenőidő

A városi vállalatok is kiemelten figyelnek ilyenkor a munkavállalókra. A hőség elleni védelmükre - az előírásnak megfelelően - biztosítják a munkavégzéshez szükséges feltételeket, legyen az megfelelő mennyiségű védőital, több pihenőidő vagy korábbi munkakezdés.

Aki teheti, töltsön több órát légkondicionált helyiségben.

A Miskolcon igénybe vehető légkondicionált helyiségek listája megtalálható a város honlapján<http://www.miskolc.hu/elet-a-varosban/varosinformacio/kozrend-kozbiztonsag/informaciok-veszelyhelyzetre>.


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások