A Gibárti Szerpentin kálváriája – avagy egy korszak lezárult
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. augusztus 6. csütörtök

Berta ünnepli névnapját.
Holnap Ibolya napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek A Gibárti Szerpentin kálváriája – avagy egy korszak lezárult
A Gibárti Szerpentin kálváriája – avagy egy korszak lezárult PDF Nyomtat Email
2019 június 11., kedd 10:16

A környéken élők emlékezetében szerintem a mai napig élénken él, hogy -közel tíz évvel ezelőtt- az esőzések hatására ezen útszakasz járhatósága veszélybe került. Az elmúlt időszak történései arra voltak elegendőek, hogy a közlekedés fennmaradjon, a kamionokat kitiltották, félpályán jelzőlámpás irányítás mellett pedig az autók haladhattak.
Idén tavasszal elkezdődtek az érdemi munkálatok és bátran állíthatom, hogy befejeződött vagy legalábbis a befejezéshez közeli állapotba került a Gibárti Szerpentin kritikus szakaszának a felújítása…
Az utat kiszélesítették, megcsinálták a vízelvezetést, vadonatúj aszfaltréteget kapott a munkálatokban érintett „kritikus szakasz”.
Vajon a költségvetés készítésekor nem lehetett volna betervezni a teljes szakasz aszfaltozását?
Ahogyan az optimista és a pesszimista ember vélekedik a félig teli és a félig üres pohárról…,így vagyok ezzel én is és ez volt az érzésem mikor tavaly a boldogkőváraljai bekötőút- „kritikus szakaszát” aszfaltozták.
Félig üresnek érzem a poharat, mert a felújított terület előtti és utáni része is hagy némi kívánnivalót maga után, fogalmazzunk úgy, hogy a „kritikus szakasz” helye máshova került, mert nemhogy nem sikerült leaszfaltozni a teljes utat, de még a kátyúkat sem tömték be ez idáig. Természetesen nem állítom, hogy nem fogják előbb vagy utóbb kijavítani, de jelen állás szerint új burkolatot biztosan nem fog kapni a teljes útszakasz.
Pillanatnyilag a továbbra is jelzőlámpás forgalomirányítás mellett halad a forgalom, de bízom benne ez már csak idő kérdése, hiszen a terület rendbetételével az út kiszélesítésével a szakemberek engedélyezni fogják, hogy hosszú idő után újra a régi, -talán már csak sokak emlékében élő- „kerékvágásban” haladjanak az autók.
Félig tele van a pohár, mert végre megszüntették azt a bizonytalanságot, ami a 2010-es esőzések következtében kialakult és a környéken élőknek már nem kell attól rettegniük, hogy a 39-es főút ezen szakasza járhatatlanná válik, mert ahogyan régen fogalmaztam „Tudom, hogy ez a szakasz nem ország fő verőere, hanem csak egy aprócska erecske, de ha elzáródik, akkor hatással lehet a szív működésére…”- szerencsére a „beteg” ha nem is teljesen, de a gyógyulás útjára lépet...


Üveges Péter


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások