Karbantartási munkák a Szinva-patak medrében
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. május 30. szombat

Zsanett, Janka ünnepli névnapját.
Holnap Angéla napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Karbantartási munkák a Szinva-patak medrében
Karbantartási munkák a Szinva-patak medrében PDF Nyomtat Email
2019 május 13., hétfő 14:12

A Szinva-pataknak a Sajó-torkolat és a Tiszai pályaudvarnál lévő közlekedési híd közötti, közel 1500 méteres szakaszán az elmúlt időszakban jelentős mennyiségű hordalék rakódott le. Ennek eltávolítását kezdték meg május 13-án. A munka során kitermelt anyagból másodvédvonalat képeznek a patak jobb partján.
Az elmúlt időszakban a Szinva-patakon levonult, illetve a Sajó folyón kialakult árhullámok visszaduzzasztó hatása miatt a Sajó-Szinva torkolat és a Tiszai pályaudvarnál lévő Baross utcai közlekedési híd között jelentős mennyiségű hordalék rakódott le a mederben. Emiatt a 8 méteres mederszelvényben átlagosan csak 4-5 méter szélességben biztosított a szabad átfolyás. Ez nagyobb árhullámok kialakulásakor árvízi problémát okozhat, ezért az önkormányzat megrendelte a patak medertisztítási munkáit.A Miskolci Városgazda NKft. által megbízott kivitelező 2019. május 13-tól a tervek szerint július 23-ig eltávolítja a patak partoldalában lerakódott hordalékot, elvégzi a mederrézsű rendezését. A kitermelt mederanyagot - amelynek mennyiségét 2600-2700 köbméterre becsülik a szakemberek - a patak folyásirány szerinti jobb partján másodvédvonal kialakítására használják fel.

A medertisztítási munkák elvégzése az árvízi hozamok biztonságosabb elvezetését biztosítja.

A munkavégzéssel érintett szakaszon jelentősebb madárpopuláció nem jellemző, amely mégis a patak ezen szakaszán él, már befejezte a költést.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások