Közútfejlesztések megyeszerte
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. június 1. hétfő

Tünde ünnepli névnapját.
Holnap Anita, Kármen napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Közútfejlesztések megyeszerte
Közútfejlesztések megyeszerte PDF Nyomtat Email
2019 május 09., csütörtök 20:15

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében rövidesen nagyszabású közútfejlesztés indul, amely keretében elkészül a 26-os főút Sajószentpétert elkerülő szakasza, négysávúsítják a 37-es főút Gesztely- Szerencs szakaszát és megépül a miskolci Y-híd valamint a Vörösmarty utca kapacitásbővítése. A Magyar Közút megyei igazgatóságán folytatott egyeztetést követően a fejlesztésben érintett országgyűlési képviselő jelentették be a projekteket.

Fotó:A tanácskozáson részt vettek az érintett térségek országgyűlési képviselői, polgármesterek valamint Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Kovács János, megyei főjegyző.


A 26-os főút Sajószentpétert elkerülő szakasza 10,6 km hosszban, 2X1 sávban épül meg. A beruházás keretében a vasút és a Sajó folyó keresztezése miatt 4 darab nagy fesztávolságú hidat kell építeni (előre gyártott vasbeton elemekből). A 37-es főutat 18,9 km hosszban négysávosítják, ami a gyakorlatban a gesztelyi körforgalomtól a szerencsi MOL kútig terjedő szakaszt jelenti.  Miskolcon pedig a Martinkertváros és Tiszai pályaudvar – Vörösmarty utca közt épül meg az úgynevezett Y-híd, valamint a Vörösmarty utcát fejlesztik a várhatóan növekvő forgalom levezetése érdekében.

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő a fejlesztésekkel kapcsolatban kiemelte, hogy a beruházásnak köszönhetően jelentős mértékben csökkenni fog a Miskolc belső negyedeire nehezedő forgalom. Demeter Zoltán országgyűlési képviselő az elkerülő út megépítését mérföldkőnek nevezte. Bízott benne, hogy sikerülni fog, amelyben partner volt a kormányzat. Eljött a tettek ideje. A környezetvédelem és a közlekedésbiztonság szempontjából is óriási jelentőségű a beruházás.-régió és a megye szempontjából is nagy jelentősége van a mai bejelentésnek – értékelt Koncz Ferenc országgyűlési képviselő, aki visszaemlékezett rá, hogy 2000-től foglalkozott a 37-es út érintett szakaszának a fejlesztésével. Dél-Zemplén szempontjából nagy jelentősége van a négysávúsításnak. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő ugyancsak felelevenítette a 37-es főút fejlesztéséért, mint Zemplén ütőeréért folytatott küzdelmet. Kiemelte, hogy a négysávúsítást követően a Sátoraljaújhelyig tartó főút kritikus szakaszait fel kell újítani, illetve szólt a Mezőzombor- Sátoraljaújhely vasútvonal villamosításáról.A lakosok mellett a gazdaság és a turizmus is sokat profitálhat a közlekedésfejlesztésekről.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások