Az ápolók ünnepe
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. május 21. kedd

Konstantin ünnepli névnapját.
Holnap Júlia, Rita napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Az ápolók ünnepe
Az ápolók ünnepe PDF Nyomtat Email
2019 február 18., hétfő 16:17

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és a Magyar Ápolási Egyesület közös szervezésében rendezték meg hétfőn délelőtt a Megyeházán a Kossuth Zsuzsanna emléknap- Magyar Ápolók Napja ünnepséget, amelyet tudományos tanácskozás követett.A rendezvényt megtisztelte jelenlétével többek közt dr. Kovács János, megyei főjegyző, Negrutz Ágoston, az Agrárminisztérium miniszteri megbízottja, Zsúdel Antónia Orsolya, a miskolci Ferenczi igazgatója. A kezdésre teljesen megtelt vendégekkel a díszterem. Szegedi Judit, a MÁE megyei szervezetének az elnöke üdvözölte a résztvevőket, megköszönte a támogatók segítségét. Bejelentette, hogy először tartják a kamarával közösen az emléknapot. Méltatta Kossuth Zsuzsanna munkásságát. Szólt az ápolói munka jelentette kihívásról, amely tárgya az ember, akiknek egyszerre kell ápolni a testét és a lelkét. Külön megköszönte akik Kossuth Zsuzsa szellemiségét tovább víve, itthon maradtak, hogy a magyar emberekért dolgozzanak.


„Élete, munkássága, önzetlen hazaszeretete követésre méltó példa a modern Magyarország ápolói számára is. A Magyar Ápolási Egyesület kezdeményezésére az Országgyűlés 2014-ben a Kossuth Zsuzsanna születésnapját, február 19-ét a Magyar Ápolók Napjává nyilvánította. Ez a döntés egyszerre jelenti a nagyszerű példakép előtti tisztelgést és az ágazatban dolgozók munkájának az elismerését” – méltatta a szabadságharc egykori főápolóját és követőit Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke.  Emlékeztetett rá, hogy a megyei önkormányzat Kossuth Zsuzsanna emlékére domborművet állított a Megyeházán, hagyománya bekerült a megyei értéktárba, napjaink ápolóinak elismeréseként pedig minden évben egy Szent Erzsébet díjat adományoznak.  Az alkalmat megragadva Török Dezső az ápoltak nevében is megköszönte áldozatos munkájukat.


Sipos Ágnes, a megyei kamara alelnöke ugyancsak méltatta az ünnepeltet, kiemelte, hogy  annak idején bírta a politika, az orvosok támogatását és meg tudta szólítani a társadalmat – ma is ezekre lenne szükség a sikeres munkához.A köszöntőket követően okleveleket, emlékplakettokat és  ezüst kitűzőket adtak át a díjazottaknak, majd a Ferenczi diákjai adtak kulturális műsort. Az ünnepség zárásaként megkoszorúzták Kossuth Zsuzsanna emlékplakettjét. A rendezvény ezt követően tudományos tanácskozásként, szakmai előadásokkal folytatódott.
Vissza

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások