Egyre több az E-autó töltő a miskolci parkolókban
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. augusztus 19. hétfő

Huba ünnepli névnapját.
Holnap István napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Egyre több az E-autó töltő a miskolci parkolókban
Egyre több az E-autó töltő a miskolci parkolókban PDF Nyomtat Email
2019 február 12., kedd 16:42

Miskolc utcáin 8 újabb e-autó töltő tűnt fel az elmúlt napokban. Az elektromos autók töltésére szolgáló berendezések telepítésében eddig is élen járt a város, eddig 7 darab e-töltő működött, ezeket cégek, vállalatok telepítették.
Korábban Miskolcon az egyik Szentpéteri kapui benzinkúton, az ELMŰ-ÉMÁSZ székházának parkolójában, egy belvárosi bevásárlóközpont mélygarázsában, a Déli Ipari Parkban egy járműipari cég parkolójában, valamint Lillafüreden és Miskolctapolcán három szálloda mellett voltak e-töltők.
Az új projektben 8 egy, illetve kétállású e-töltőt telepítettek a Patak utcai mélygarázsba, a belvárosban 4 helyen - Dayka, Palóczy, Régiposta, Kandia utcai -, valamint két miskolctapolcai és a Diósgyőri várnál lévő parkolóban. Júniusig pedig a Búza téren is kiépül egy gyorstöltő.

"Nem csak a helyi elektromos autók töltése a fő cél a most telepített közcélú e-töltőkkel, hanem az elektromos és hibrid autókkal érkező turistákat is igyekszünk kiszolgálni. A miskolci e-töltő hálózat fejlesztése az idegenforgalom és az átmenő forgalom számára is nagy jelentőségű. Dinamikusan nő a Miskolcra érkező vendégek száma, egyre több a vendégéjszakáink száma. Most már éves szinten több száz olyan vendég is érkezhet városunkba, akik a forgalmas turisztikai célállomásokon, mint például a belváros, Miskolctapolca vagy a Diósgyőri vár, az egyedülálló látnivalók megtekintése közben feltölthetik e-autóikat" - mondta Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere.

A városi parkolókban már 2017. január 1. óta díjmentesen parkolhatnak a zöld rendszámmal<https://villanyautosok.hu/zold-rendszam/mire-jo-a-zold-rendszam/> felszerelt környezetkímélő autók. Ugyanakkor megkezdődött az elektromos autók folyamatosan növekvő száma miatt szükséges országos és helyi szabályozás kidolgozása. E jogszabályok elkészüléséig az e-töltés jelenlegi írott és íratlan szabályait betartva lehet használni a 8 új miskolci közcélú e-autó töltőket is.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások