MEGÚJULT A CSODAMALOM BÁBSZÍNHÁZ ÉS A MŰVÉSZETEK HÁZA INFRASTRUKTÚRÁJA
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. április 20. szombat

Konrád, Tivadar ünnepli névnapját.
Holnap Konrád napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek MEGÚJULT A CSODAMALOM BÁBSZÍNHÁZ ÉS A MŰVÉSZETEK HÁZA INFRASTRUKTÚRÁJA
MEGÚJULT A CSODAMALOM BÁBSZÍNHÁZ ÉS A MŰVÉSZETEK HÁZA INFRASTRUKTÚRÁJA PDF Nyomtat Email
2018 december 05., szerda 07:59

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében benyújtott, TOP-6.1.4-16-MI1-2017-00001 azonosítószámú, „Rendezvényhelyszínek infrastrukturális fejlesztése” című támogatási kérelme 236,5 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projektben megújult a Csodamalom Bábszínház épülete és a Művészetek Háza mozitermei.

A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál 2004 óta önálló vonzerőt képviselő, külföldi látogatók érdeklődésére is számot tartó rendezvény, amelynek fő helyszíne a Művészetek Háza és a Csodamalom Bábszínház. A fesztiváli időszakban mindkét helyszínen tartanak filmvetítéseket. Az egy héten át tartó filmes programoknak 20-25 ezer nézője van. A közönség általában 120-140 filmet láthat mintegy 40 országból.
A „Rendezvényhelyszínek infrastrukturális fejlesztése” projekt részeként a Csodamalom Bábszínházban (Kossuth Lajos u. 11.) két új vetítőtermet alakítottak ki a szükséges légtechnikai eszközökkel: az egyiket a volt műszaki teremből, a másikat egy kisebb földszinti teremből. A földszinti kamaraterem vetítőteremmé alakítása során mobil vetítővásznat és projektort is elhelyeztek, amelyet igény szerint közösen használnak a Művészetek Házában és a Csodamalom Bábszínházban. A beruházás részeként felújították a bábszínház színháztermét is: új vetítővászon és 180 darab új zsöllyeszék várja a filmkedvelőket és a bábelőadások nézőit. Az épületben megújultak a közösségi fogadóterek, a vizesblokkok, valamint megvalósult az épület akadálymentesítése is.

Komfortosabb környezet várja a Művészetek Háza (Rákóczi Ferenc utca 5.) Uránia és Béke – Art mozikba látogatókat is. Az itt megvalósult fejlesztés során mintegy 210 darab széket cseréltek le a mozitermekben, illetve megújult a helyiségek padlóburkolata és a függönyök is.

A beruházás 100 %-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam hozzájárulásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A támogatás összege bruttó 236,5 millió Ft.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások