Nemzetközi és Nemzeti Fiatal Galamb és Kisállat kiállítás Szikszón
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. május 25. szombat

Orbán ünnepli névnapját.
Holnap Fülöp napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Nemzetközi és Nemzeti Fiatal Galamb és Kisállat kiállítás Szikszón
Nemzetközi és Nemzeti Fiatal Galamb és Kisállat kiállítás Szikszón PDF Nyomtat Email
2018 november 12., hétfő 14:54

Szikszó ad otthont újra a V-33 Galamb és Kisállattenyésztő Egyesület által szervezett galamb és kisállat kiállításnak a hétvégén ( november 17-18 ) a városi sportcsarnokban. Az idei kiállítás igazán gazdag , hiszen a nemzetközi kiállításon 487 galambot és 19 baromfit vonultatnak fel, a nemzeti fiatal kategóriában 277 galamb és 100 baromfi látható.  A hagyomány szerint az  idén is érkeztek  állataikkal   tenyésztők Felvidékről, Kassáról, Nagyidáról.


Füzesséri József Szikszó polgármestere arról beszélt : Szikszó számára mindig öröm az, ha olyan rendezvénynek ad helyet, olyan rendezvényt támogathat,  amelyet szenvedéllyel hívtak életre.  Az elmúlt esztendők tapasztalata azt mutatja , a galamb és díszbaromfi  tenyésztők az a közösség, ahol olyan emberek tevékenykednek együtt , akiknek szenvedélyük a hobbijuk, és ezt  a hobbit kimagaslóan végzik. Az idei esztendő azonban  jóval több az előzőeknél. Ezen a hétvégén nemcsak a Nemzetközi Galamb és Díszbaromfi Kiállatásnak ad helyet Szikszó, hanem első alkalommal kerül megrendezésre a városban a Nemzeti Fiatal Galamb és Kisállat kiállítás.  Itt a tenyésztők arra vállalkoztak, hogy olyan fajtákat is bemutassanak ami honos hazánkban, vagy olyanokat amelyet  honosítani érdemes .

A szervező  V-33 Galamb és Kisállattenyésztő Egyesület jubilál  ebben az esztendőben , 130 születésnapjukat ünneplik. Írásos bizonyítékaik vannak arról, hogy 1888-ban Miskolc , Kassa és Eperjes galamb tenyésztői állattartó csoportot hoztak létre , és nemcsak szakmai műhelyként működtek együtt, hanem célul tűzték  megismertetni a galambtartás előnyeit is a lakosság körében.  130 év eltelte után, még ma is aktívan működik ez az egyesület, nemcsak szakmai csoportként, hanem ez a kiállítás- és az elmúlt évek kiállításai is- bizonyíték rá, egyfajta ismeretterjesztő közösségként.Az érdeklődőket a kiállításra szombaton reggel 8 és este 6 között, vasárnap pedig reggel 8 és 13 óra között várják.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások