Civileket tájékoztattak
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. szeptember 26. szombat

Jusztina ünnepli névnapját.
Holnap Adalbert napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Civileket tájékoztattak
Civileket tájékoztattak PDF Nyomtat Email
2018 november 07., szerda 20:55

A Megyeháza adott otthon szerdán a „Civil info – NEA 2019” országos tájékoztató program miskolci előadásának, amelyre zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel a Díszterem.A rendezvényt az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület, mint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Civil Információs Centrum és a Miniszterelnökség civilekkel foglalkozó főosztálya szervezte. Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke, mint házigazda köszöntötte a résztvevőket.  Emlékeztetett rá, hogy a kormányzat számára fontos a civil társadalom, amit az is jelez, hogy több csatornán keresztül segíti boldogulásukat anyagilag. Egyrészt az SZJA 1 százalékának az átengedésével, másrészt pedig a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatain keresztül biztosít sok milliárd forintot az ágazatnak. Ne a kósza híreknek, hanem a saját szemüknek, tapasztalatuknak higgyenek – kérte a civileket.


Az alkalmat megragadva ismertette a megyei önkormányzat elnöki alapjának a felhasználását, illetve szólt az elmúlt két évben kiírt értéktárral és sporttal kapcsolatos alapokról.  Zárásként elmondta, hogy a Díszterem rendelkezésre bocsátása is jelzés értékű a civilek számára.Kecskés Péter a Miniszterelnökség főosztályvezetője indításként emlékeztetett rá, hogy a kormányzati átszervezés keretében az EMMI-től került a Miniszterelnökségre a civil kapcsolatok.  Ezt követően bemutatta a területtel kapcsolatos célokat és kihívásokat. Szólt az idei jogszabály változásokról és jelezte, hogy továbbiak vannak előkészítés alatt.  Elmondta, hogy a pályázatokkal kapcsolatban egyszerűsíteni szeretnék a bürokráciát. A pénzről szólva a főosztályvezető emlékeztetett rá, hogy évről évre nagyobb keret áll a civilek rendelkezésére.

Az információs nap keretében számos további hasznos tudnivaló, tanács hangzott el, illetve zárásként kérdéseket tehettek fel a civil szervezetek képviselői.


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások