Mezőkövesden ASP rendszer
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. május 23. csütörtök

Dezső ünnepli névnapját.
Holnap Eszter napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Mezőkövesden ASP rendszer
Mezőkövesden ASP rendszer PDF Nyomtat Email
2018 június 08., péntek 11:29

MEZŐKÖVESD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA CSATLAKOZOTT AZ ASP RENDSZERHEZ
Lezárult Mezőkövesd Város Önkormányzatának pályázata, amelynek köszönhetően a hivatali ügyintézés a korábbiaknál hatékonyabbá, egyszerűbbé és átláthatóbbá válik. A KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2017-00916 azonosító számú „Mezőkövesd Város Önkormányzata ASP központhoz történő csatlakozása” című projekt mintegy 9 millió forintnyi támogatásból valósulhatott meg.

Az ASP (Application Service Provider) egy olyan központi elektronikai rendszer, amely révén a hivatalos szervek az egész országban egységes rendszerben intézhetik az ügyeket, segíti és szabályozza az önkormányzati feladatok végzését. Az ASP fontos eleme, hogy nem magát a számítógépes programot kell megvásárolni és feltelepíteni, hanem egy távoli szolgáltató központtól szolgáltatásként vehetők igénybe az alkalmazások. Az önkormányzatok tehát az ASP-központtól szolgáltatásként veszik igénybe a feladataik ellátásához szükséges alkalmazásokat, így biztosítva az ügyfelek hatékony kiszolgálását.

Mezőkövesd Város Önkormányzata közös önkormányzati hivatalt működtet Borsodivánka, Egerlövő, Négyes, Szomolya, Tard, Tiszabábolna, Tiszavalk községekkel közösen, melynek központja Mezőkövesd Város Önkormányzat Közös Önkormányzati Hivatala. A fejlesztésnek köszönhetően ezen településeken működő önkormányzatok hivatali dolgozói napi feladatellátásuk során hatékonyabban használják az egyes szakrendszereket.

A projekt keretében az alábbi feladatok valósultak meg:

– Az ASP központhoz történő csatlakozáshoz szükséges infrastrukturális feltételek megteremtéséhez és a hatékony működtetéséhez korszerű informatikai eszközök beszerzése.
– A működésfejlesztési és szabályozási keretek kialakítása, a folyamat átalakítási feladatok felmérése, szabályzatok áttekintése, módosítása, szükség esetén kialakítása is a projekt feladata volt. Ez a kötelezően felülvizsgálandó IT biztonsági és iratkezelési szabályokat érintette.
– Az önkormányzati elektronikus ügyintézési feltételek kialakítása, adattisztítás végzése a migrálandó adatállományokon, több körös próbamigráció során az átadásra kerülő adatállományok felülvizsgálata.
– Az ASP szolgáltatás bevezetéséhez kapcsolódó oktatásokon való részvétel biztosítása a szakrendszerekkel dolgozó munkatársaknak.
– A rendszer bevezetését követően tesztelni és ellenőrizni kellett a kialakításra kerülő szolgáltatásokat, működésük megfelelőségét.blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások