Kitüntetések a Vöröskereszt Világnapja alkalmából
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. április 23. kedd

Béla ünnepli névnapját.
Holnap György napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Kitüntetések a Vöröskereszt Világnapja alkalmából
Kitüntetések a Vöröskereszt Világnapja alkalmából PDF Nyomtat Email
2018 május 09., szerda 17:42

Kitüntetések a Vöröskereszt Világnapja alkalmából Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében

Május 8-a a Vöröskereszt és a Vörös Félhold világnapja.
190 évvel ezelőtt ezen a napon született Henry Dunant, aki a solferinói ütközet (1859) szemtanújaként, a sebesültek tragikus sorsát látva, 1863-ban Genfben létrehozta a Nemzetközi Vöröskeresztet és Vörösfélholdat. A mozgalomhoz – amely ma már a világ legnagyobb segélyszervezeteként 187 országot tömörít – Magyarország 1881-ben csatlakozott.
A Magyar Vöröskereszt világnapja alkalmából szervezett regionális ünnepségünknek idén Salgótarján adott otthont 2018. május 8-án, ahol hat önkéntesünket tüntettünk ki vöröskeresztes tevékenységéért:
Bronz fokozatú kitüntetésben részesült
Dusicza Erika, a sárospataki Árpád Vezér Gimnázium igazgatóhelyettese. Vöröskeresztes tagként aktívan részt vesz diákjaival és kollégáival az adománygyűjtéseken, népszerűsíti a véradást és tagságot szervez.
Karakó Béláné Rabatin Ilona, a Sátoraljaújhelyi Vértranszfúziós Osztály vezető asszisztense. Szervezetünknek 28 éve tagja és évek óta részt vesz a vezetőségi csoport munkájában; legyen szó kreatív ötleteiről, megvalósításról, továbbfejlesztésről. Segédkezik a segélyakciókban, a tagság szervezésében és a véradások népszerűsítésében. Mosolygós, kedves személyisége garancia azoknak a vöröskeresztes programoknak a sikerére, amelyet ő koordinál.
Daruka Józsefné Balogh Etelka taktaszadai önkéntesünk a helyi vöröskeresztes események mozgatórugója. Pontos és lelkiismeretes munkájával jelentős sikereket ér el a véradás és közösségépítés területén.
Horváth Józsefné Ferenczi Éva (Miskolc) a Magyar Vöröskereszt megyei és országos felügyelőbizottságának elnöke. Szakmai tudásával több, mint 10 éve támogatja és segíti a Szervezetünk munkáját. Elkötelezett tagunk, aki aktívan részt vesz a vöröskereszt társadalmi felelősségvállalásában.
Ezüst fokozatú kitüntetésben részesült
Veres Istvánné Bodzán Magdolna, 42 éve aktív tagja a Magyar Vöröskeresztnek, 2000 óta pedig a bükkábrányi alapszervezetünk titkára. Tagokat toboroz és tevékenyen közreműködik a véradások szervezésében, egészségügyi szűrések és prevenciós programok lebonyolításában, a segélyezés koordinálásában.
Ifjúsági Vöröskeresztes tevékenységért elismerő oklevelet kapott
Alföldi Erik, egészségügyi pályára készülő 18 éves ifjúsági tagunk. Önkéntesként 4 éve segíti az Észak-Borsodi területi szervezetünket versenyek, programok, rendezvények lebonyolításában.  Elsősorban az elsősegélynyújtás népszerűsítése és az egészségnevelés témaköre áll közel hozzá. Aktív tagja a DVTK elsősegélynyújtó szolgálatot ellátó csapatunknak.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások