Ománi delegáció járt Szikszón
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. január 20.

Sebestyén ünnepli névnapját.
Holnap Ágnes napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Ománi delegáció járt Szikszón
Ománi delegáció járt Szikszón PDF Nyomtat Email
2018 április 24., kedd 17:09

Szikszóra látogatott a napokban Omán vizügyi minisztériumának küldöttsége, akik a REDO Water Systems meghívására érkeztek  városba. Szikszón, az Ipari Parkban készülnek ugyanis azok a víztisztító berendezések, amely az ománi lakosság húsz százalékának az ivóvizét tisztítják.


A német technológián alapuló, de  Szikszón  gyártott REDO fertőtlenítő eljárás vízből és sóoldatból elektromosság (elektrolízis) segítségével állít elő fertőtlenítő folyadékot. Hat komponensével hosszútávon, gyorsan fertőtleníti a vizet anélkül, hogy bármilyen más adalékanyagot használna, mint például klórgázt. Ilyen víztisztító üzemel a szikszói uszodában is, ezzel is védve a gyerekek és a sportolni vágyók egészségét.

Galambodi Attila
a cég ügyvezető igazgatója arról beszélt: 2002-ben alapított REDO Water Systems jelenleg a világ 32 országában van jelen saját fejlesztésű és gyártású vízfertőtlenítő rendszereivel. Magyarországon többek között a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja és a Semmelweis Egyetem is a REDO technológiát alkalmazza, de a cég nemzetközi ügyfelei között megtalálható az amerikai Boeing repülőgépgyártó cég is.  A tavalyi Fina világbajnokságon a Duna Arénában is az úszók már a Redo által tisztított vízben versenyezhettek. Ománban a következő években három vízművet és hat víztisztítót telepítenek majd.

Szikszó polgármestere Füzesséri József úgy fogalmazott : a Szikszó Ipari Parkban található REDO Water System Kft –re és dolgozóira nagyon büszke a város. Szikszó mára Abaúj gazdasági motorjává vált, köszönhetően a fokozott gazdasági befektetői érdeklődésnek. Szikszó Önkormányzata a saját eszközeivel minden segítséget megad a Szikszóra  települt vállalkozásoknak, ezzel is hozzájárulva a sikereikhez.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

mail.google.com

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások